Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt automobilisten met slok teveel op aan

RIJEN: Politiemensen van het team Gilze-Rijen en Dongen hebben vrijdag 2 juni een alcoholcontrole gehouden in de Julianastraat, Hoofdstraat en op de Rijksweg in Rijen en op de Middellaan en in de St. Josephstraat in Dongen. Daarbij zijn in totaal 380 blaastesten afgenomen. De agenten hielden vijf mensen aan omdat ze teveel gedronken hadden. Een 41-jarige man uit Rijen had een ademgehalte van 440 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd. Een 43-jarige Tilburger kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur, omdat zijn ademgehalte 560 ug/l was. Een 32-jarige Tilburger blies 300 ug/l. Hij kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 2 uur.

Een 21-jarige man uit Riel bleek een ademgehalte van 130 ug/l te hebben. Omdat het hier om een zogenaamde Beginnende Bestuurder gaat, is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Eén automobilist (gegevens onbekend red.) weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Van hem is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij teveel gedronken had.

DONGEN: Een 38-jarige man uit Oosterhout raakte in de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni zijn rijbewijs kwijt, nadat hij in de St. Josephstraat was betrapt op rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 685 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MEEUWEN: In de Dorpsstraat hield de politie zaterdag 3 juni omstreeks 04.00 uur een 20-jarige inwoner van Eethen aan op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 565 ug/l was. Omdat de man onder de maatregel Beginnende Bestuurder valt, kon hij zijn rijbewijs inleveren.

DUSSEN: Een 22-jarige man uit Dussen kreeg zaterdag 3 juni omstreeks 05.10 uur een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur opgelegd, nadat hij op de Muilkerk was betrapt op rijden onder invloed. Hij blies 325 ug/l.

GIESSEN: Zondag 4 juni om 04.25 uur moest een 30-jarige man uit Andel meewerken aan een ademanalyse, nadat hij op de Parallelweg betrapt was op rijden onder invloed. De uitslag was 320 ug/l, waarna tegen de man proces-verbaal werd opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Politie onderzoekt huisvredebreuk en verricht aanhouding voor erfvredebreuk

RIJEN: De politie kreeg vrijdag 2 juni een melding over een conflict van huurders met hun huurbaas in een woning in de Hoofdstraat. De huurders gaven aan dat de verhuurder zonder hun toestemming in de woning was geweest. Ook zou hij hen bedreigd hebben en wilde hij hen per direct uit de woning zetten.
Toen de politiemensen het verhaal van de verhuurder wilden aanhoren, weigerde de man mee te werken. Omdat hij ook zijn naam niet wilde geven, werd hij uiteindelijk aangehouden. Het betreft een 41-jarige man uit Rijen. De man was verhaal gaan halen bij zijn huurders, omdat ze met een groot model waterpistool passanten zouden hebben natgespoten.
De huurders, 23 en 24 jaar oud, deden aangifte van huisvredebreuk.

OOSTERHOUT: In de nacht van zaterdag 3 juni op zondag 4 juni omstreeks 02.00 uur werd de politie naar een sportterrein aan de Warandelaan geroepen. Daar had een 24-jarige man uit Delft op een feestterrein enkele vrouwelijke bezoekers lastig gevallen en onzedelijk betast. Beveiligingspersoneel had de man al gevorderd het terrein te verlaten, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Nadat de politie ter plaatse was, kreeg hij opnieuw te horen dat hij niet welkom was en verliet uiteindelijk het terrein. Overigens niet voor lang, want nadat hij een rondje gelopen had, klom hij over een hek en kwam het terrein weer op. Daarop is hij aangehouden terzake erfvredebreuk. Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht is de man verhoord. Hij bekende de erfvredebreuk en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- aangeboden die hij betaalde.

Flitspaal in brand gestoken

TERHEIJDEN: Op de Wagenbergse Baan is in de nacht van zaterdag 3 juni op zondag 4 juni een flitspaal in brand gestoken. De brandweer bluste het vuur en de politie stelt een onderzoek in naar de
brandstichter(s).

Politie onderzoekt brandstichting

KAATSHEUVEL: Een oplettende getuige waarschuwde vrijdag 2 juni omstreeks 23.45 uur brandweer en politie, toen hij tijdens het uitlaten van de hond iets zag branden in een woning aan de Linge. Ter plaatse bleek dat een nog onbekend persoon iets brandends door de brievenbus de woning in heeft gegooid. De brandweer bluste het vuur, maar kon niet voorkomen dat de gehele woning met een laag roet bedekt raakte.
De politie stelde direct een onderzoek naar de brandstichting in en hield onder andere een buurtonderzoek. De Technische Recherche heeft zaterdag 3 juni een sporenonderzoek gedaan.

Twee vrouwen gewond na aanrijding

DONGEN: In de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni omstreeks
01.20 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist een voetganger had aangereden op de Moersedreef. Ter plaatse bleken een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht en een 17-jarig meisje uit Zwijndrecht te zijn aangereden door een automobilist (nadere gegevens ontbreken nog red.). De slachtoffers waren samen met andere jongeren bezig met een dropping en liepen aan de verkeerde kant van de weg. Bovendien droegen ze geen reflecterende kleding en of verlichting. De automobilist gaf aan dat hij iets naar rechts was uitgeweken, omdat hij een tegenligger had en dat hij daarbij de voetgangers over het hoofd had gezien. Technisch onderzoek door de unit Forensisch Technische Onderzoeken wees later uit dat de man geen schuld had aan de aanrijding. Ook bleek hij niet te hebben gedronken. De 19-jarige vrouw liep door de aanrijding blauwe plekken en schaafwonden op. Het 17-jarige slachtoffer is met een gebroken scheenbeen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze is geopereerd.

Politie onderzoekt gedragingen jeugd

RIJEN: De politie kreeg zaterdag 3 juni diverse meldingen over het gedrag van jongeren in een park aan De Vucht. Zo hielden ze omstreeks 17.00 uur vier jongeren uit Dongen, twee jongens van 14 jaar oud, een jongen van 13 jaar oud en een meisje van 15 jaar oud, aan op verdenking van vernieling. Het viertal wordt ervan verdacht een speeltoestel op De Vucht te hebben beklad. De verdachten bekenden het feit te hebben gepleegd.
Eén van hen, de 13-jarige jongen, bleek bovendien in het bezit te zijn van een dolk. De dolk was eigendom van de 14-jarige verdachte. Het wapen is in beslag genomen.
Nadat het viertal was heengezonden, besloot de politie ook de andere jongeren die in het gezelschap van de verdachten waren geweest, te controleren. Dit gebeurde in de Schorsstraat. Eén van die andere jongeren, een 19-jarige man uit Dongen, bleek in het bezit te zijn van 4 XTC-pillen en is aangehouden. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie onderzoekt hoe hij aan de verdovende middelen is gekomen en hield in dat onderzoek zaterdag 3 juni kort voor middernacht een 16-jarige jongen uit Dongen aan. Dit onderzoek loopt nog.
Nadat de politie de pillen had aangetroffen, zijn alle jongeren gefouilleerd en bleek een 13-jarige jongen uit Dongen in het bezit te zijn van een klapmes. Ook dit mes is in beslag genomen. De ouders van alle jongeren zijn geïnformeerd over het gedrag van hun kinderen.

Jongen aangehouden na diefstal zogenaamde leeuwenhosen

KAATSHEUVEL: Personeel van een supermarkt in de Hoofdpoort hield zaterdag 3 juni omstreeks 18.10 uur een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel aan op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had geprobeerd een zogenaamde oranje leeuwenhosen weg te nemen. Hij werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende de diefstal te hebben gepleegd. Ook bekende hij eerder diefstallen te hebben gepleegd in de supermarkt. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft de gemaakte schade vergoed aan de benadeelden. Verder kreeg hij een winkelverbod van een jaar voor de supermarkt opgelegd.

Ook politiewerk? Politie heeft handen vol aan geestelijk zieke man

OOSTERHOUT: De politie heeft de afgelopen dagen haar handen vol gehad aan een 30-jarige man uit Oosterhout, die steeds overlast veroorzaakte op de Avondster. Vrijdag 2 juni omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat de man op straat liep te zwaaien met een mes. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de man weer naar binnen te zijn gegaan. Toen de politie hem aansprak, was de man rustig. Wel bekende hij met een mes op straat te hebben gelopen. De politiemensen namen de man mee naar het politiebureau en waarschuwden een medewerker van de GGD Crisisdienst. Die liet op zijn beurt een psycholoog ter plaatse komen om de man te beoordelen. Omdat de man rustig was en geen bedreiging vormde voor zichzelf, besloten ze de man naar huis te laten gaan.
Zaterdag 3 juni omstreeks 02.10 uur kon de politie opnieuw naar het woonadres van de man. Dit keer veroorzaakte hij geluidsoverlast. De derde keer dat de politie de man bezocht was omstreeks 07.10 uur. Dit keer was de man op straat aan het schreeuwen. Opnieuw was hij rustig, toen de politie ter plaatse kwam. Toen na korte tijd echter opnieuw diverse meldingen over het adres bij de politie binnenkwamen, hebben de politieagenten hem opnieuw meegenomen naar het politiebureau om hem te laten beoordelen door de GGD. Dit keer besloot de medewerker van de GGD Crisisdienst de man gedwongen op te laten nemen.

Man aangehouden na mishandeling zus

WASPIK: De politie heeft zaterdag 3 juni omstreeks 21.00 uur een 20-jarige inwoner van Waspik aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou kort daarvoor zijn 18-jarige zus hebben mishandeld. Daarbij zou hij een arm om haar nek hebben geslagen, waarbij haar keel werd dichtgeknepen. Hun ouders kwamen vervolgens tussen beiden en haalden hun kinderen uit elkaar. De man heeft zondag 4 juni een verklaring afgelegd en is daarna weer op vrije voeten gesteld.

Man gewond na eenzijdig ongeval

DONGEN: Een 23-jarige man uit Dongen is zaterdag 3 juni omstreeks 22.00 uur gewond geraakt toen hij in de Berlagestraat met zijn auto tegen een paal reed. De man is ter observatie een nacht opgenomen in het ziekenhuis. Bovendien is van hem bloed afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol was. Tijdens de hulpverlening werd een brandweerman onwel. Ook hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Politie houdt mannen aan na vernieling

WASPIK: In de nacht van zaterdag 3 juni op zondag 4 juni hield de politie twee mannen uit Waspik (24 en 26 jaar oud) aan op verdenking van vernieling. Het tweetal zou in een café in de Veerstraat met een asbak hebben gegooid, waarna ze door de eigenaar werden buitengezet. Daar waren ze het niet mee eens en vernielden onder andere een ruit van de toegangsdeur van het café en enkele bloempotten. Beide mannen hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd en zijn zondag 4 juni weer in vrijheid gesteld.

MADE: De politie hield in de nacht van zondag 4 juni op maandag 5 juni kort na middernacht een 19-jarige man uit Made aan op verdenking van vernieling van een ruit. De man had in de Marktstraat ruzie gekregen met zijn vriendin en had in zijn woede met zijn fiets tegen de ruit van een winkel geslagen. Hierdoor sneuvelden twee ruiten. De man bekende de vernieling en gaf aan de schade te willen vergoeden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Buitenbrand slaat over op woning

SLEEUWIJK: Dankzij een oplettende getuige is mogelijk voorkomen dat een woning aan de Loevestein in de nacht van zaterdag op zondag in brand is gevlogen en er gewonden zijn gevallen. De man zag bij thuiskomst omstreeks 03.20 uur dat er in een tuin brand woedde en waarschuwde de bewoners van de woning.
Er bleken afvalcontainers en tuinmeubilair in brand te zijn gestoken. De vlammen sloegen over naar een houten schuurtje en vervolgens naar het dak van de woning. De houten dakplaten onder de pannen stonden al in brand toen de brandweer arriveerde. Na ongeveer een uur was de brand onder controle. De schade bleef beperkt tot de buitenkant van de woning. Wel brandde het schuurtje af.
De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichter(s).

Politie treft nagenoeg lege hennepkwekerij aan

KAATSHEUVEL: De politie stelde vrijdag 2 juni na een anonieme melding die was binnengekomen bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem een onderzoek in een woning aan de Loonsevaert in. Op zolder trof de politie een hennepkwekerij aan, die op enkele planten na, was leeggehaald. De kwekerij is ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Auteur: Leonie van Ooijen