Politie Haaglanden

Haaglanden, 05-06-2006

Verkeersovertredingen
Den Haag De politie hield zaterdag 3 juni tussen 16.00 en 17.30 uur een snelheidscontrole op de Laan van Meerdervoort/Pioenweg. 22 Bestuurders gingen op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u. Het rijbewijs van deze automobilist is ingenomen. Vrijdag 2 juni werden tussen 18.00 en 23.00 uur 303 passanten gecontroleerd bij een alcoholcontrole op de dr. Aletta Jacobsweg. Vier van hen hadden teveel alcohol gedronken.
Zaterdag 3 juni rond 01.00 uur werd een 43-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen een snorfietser slingerend over de Prinsessewal rijden. Bij controle blies de Hagenaar 750 ugl.
Vrijdag 2 juni rond 20.15 uur werden op de Nieuwe Haven een 19-jarige Hagenaar en een 18-jarige Rijswijker aangehouden. Agenten zagen een auto rijden en toen zij deze checkten bleek dat de APK al drie jaar was verlopen. Agenten gaven de bestuurder een stopteken voor een nadere controle. De 18-jarige had veel haast om weg te komen, maar toen hij wilde wegrennen waren de agenten sneller en hielden hem tegen. De Rijswijker verklaarde de auto te hebben gevonden en dat hij er pas een dag in reed. Het bleek te gaan om een stolen auto. Bij een controle werd zaterdag 3 juni rond 22.30 uur een 39-jarige Hagenaar op een snorfiets aangehouden. Bij de controle rook de man sterk naar alcohol. Hij legde een blaastest af en blies 670 ugl. Van vrijdag 2 juni 20.00 uur tot zaterdagochtend 04.00 werden op de Laan van Hoornwijck 770 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Tien bestuurders zijn aangehouden. Op dezelfde locatie werd op snelheid gecontroleerd tussen 14.00 en 17.00 uur. Van de 697 voertuigen zijn er 121 gefotografeerd. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.
Op de Ypenburgse Stationsweg controleerde de politie zaterdag 3 juni tussen 20.00 en 23.00 uur tachtig voertuigen, waarvan zes bestuurders zijn bekeurd. Van een 27-jarige Hagenaar werd het rijbewijs ingenomen, hij reed met een snelheid van 106 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan.
Zondag 4 juni rond 05.30 uur is een 39-jarige Hagenaar in de Dirk Hoogenraadstraat aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en hij was onder invloed. De blaastest wees 840 ugl. Uit. De verdachte is erg hardleers. Omdat hij is hier al diverse malen voor veroordeeld, is nu zijn auto in beslag genomen. Wassenaar De politie heeft zondag 4 juni om 1.45 uur op de Rijksstraatweg een 20-jarige automobilist uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had zijn rijbewijs niet bij zich. Aan het bureau blies de beginnende bestuurder 665 ug/l. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.
Voorburg De politie heeft zaterdag 3 juni om 6.15 uur op de Koningin Wilhelminalaan een 34-jarige automobilist uit Voorburg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 740 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren.
Honselersdijk De politie heeft vrijdag 2 juni om 23.45 uur op de Middel Broekweg een 46-jarige automobiliste uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw raakte van de weg en stopte vervolgens op een parkeerplaats voor vrachtwagens. Aan het bureau blies zij 1135 ug/l. Ze verklaarde een alcoholprobleem te hebben.

Bejaarde man rijdt door afzetting
Den Haag De politie heeft zaterdagmiddag rond 14.45 uur het rijbewijs ingenomen van een 88-jarige Haagse automobilist. De bejaarde man reed vanaf de Visserhavenweg door een metalen afzetting de Schokkerweg op. Toen hij in de gaten kreeg dat iets niet goed ging, zette hij het voertuig in zn achteruit en reed daarbij in op twee fietsers. Een van hen, een 28-jarige Hagenaar, raakte gewond aan zn enkel.

Doorrijden na aanrijding
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar werd zaterdag 3 juni rond 23.00 uur aangehouden in de woning omdat hij ervan verdacht werd door te zijn gereden na een aanrijding. Een 22-jarige automobilist uit Monster verklaarde tegenover de politie dat hij op de Nieboerweg reed en dat de achter hem rijdende automobilist erg dicht op zijn auto zat (bumper kleven). Bij de bocht wilde deze automobilist hem inhalen, maar botste tegen zijn auto en ging er volgas vandoor. Ook een getuige bevestigde dit verhaal. Aan het bureau legde de 33-jarige een blaastest af: 325 ugl. Zijn auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Tanken zonder betalen
Den Haag Een 24-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht is zaterdag 3 juni rond 16.00 uur bij het benzinestation aan het Kaapseplein te hebben getankt zonder te betalen. Op basis van getuigen konden politieagenten de verdachte al snel in de kraag vatten. Bij het verhoor gaf de Hagenaar aan dat hij niet met opzet was weggereden zonder te betalen. De agenten trokken dit in twijfel, want uit onderzoek bleek dat de man reed in een gehuurde auto en ook al was vergeten die autohuur te betalen.

Openstaande boetes
Den Haag Agenten zagen zaterdag 3 juni rond 05.30 uur op de Laan een man urineren op de openbare weg. Bij de controle bleek dat 53-jarige Hagenaar gesignaleerd stond voor een bedrag van circa 1.700 euro en ook nog 90 dagen celstraf te goed had. De man werd meegenomen naar het politiebureau.

Politie zoekt getuigen inbraken
Den Haag Zondag 4 juni rond 04.30 uur hebben twee mannen ingebroken in een winkel aan het Paul Krugerplein. Fietsende politie agenten zagen twee in het zwart geklede mannen met zwarte mutsen op een scooter bij de winkel. De bijrijder vernielde het rolluik, sloeg een ruit in waarna het tweetal de winkel binnen drong. Voordat de agenten in actie konden komen, kwam het duo weer naar buiten en ging er op de scooter met hoge snelheid vandoor in de richting van de Kempstraat. Voordat politieassistentie ter plaatse was, waren de verdachten spoorloos. Voor zover nu bekend hebben de verdachten sloffen sigaretten meegenomen.
De politie wil graag in contact komen met mensen die deze inbraak hebben gezien of hierover informatie hebben. Zij kunnen bellen via 0900-8844.
Voorburg Zondagochtend rond 02.00 uur kreeg de politie een inbraakmelding in een woning in de Prins Lignestraat. Twee verdachten gingen er met een aantal spullen vandoor, waaronder een flatscreen en een computerkast. Op de Laan van Nieuw Oosteinde zagen surveillerende agenten twee mannen op een fiets. Een van hen droeg een flatscreen onder zijn arm en de andere man een computerkast. Direct gingen de agenten achter hen aan. Beide verdachten gingen er pijlsnel vandoor. Een man met een lichte jas rende naar de Parkweg en ging daar linksaf. De andere man met donkere kleding fietste rechtdoor de Laan van Rustenburg. De gestolen spullen lieten zijn op de straat achter. Deze zijn door de politieagenten veiliggesteld.
Politie Voorburg/Leidschendam wil graag in contact komen met getuigen die informatie hebben. Zij kunnen bellen via 0900-8844.

Aanhoudingen mishandeling
Den Haag Zaterdag 3 juni rond 01.00 uur kreeg de politie een melding dat gemeentewerkers bij de Nieuwe Molstraat door drie verdachten waren bedreigd met een mes en dat een van hen was geslagen. Op basis van de signalementen konden twee mannen worden aangehouden; een 20-jarige Zoetermeerder en een 19-jarige Hagenaar.
Zaterdag 3 juni rond 20.00 uur is een 61-jarige Hagenaar aangehouden voor het lastig vallen van een 16-jarige meisjes uit Den Haag in de Rijnstraat. Het meisje stond met haar hond bij de tramhalte toen de man haar uitschold en de hond schopte. Omstanders kwamen haar te hulp en alarmeerden de politie. Bij de tramhalte stond een andere vrouw die aangaf dat zij kort daarvoor ook door de verdachte was lastiggevallen. De 61-jarige werd meegenomen naar het politiebureau.

Auto-inbrekers aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 3 juni rond 22.30 uur twee Hagenaar van 16 en 20 jaar aan. Zij werden ervan verdacht te hebben ingebroken in een auto in de Hooftskade. Surveillerende agenten hoorden een harde klap en gingen op onderzoek uit. Zij zagen twee personen wegrennen. In de directe omgeving werd het tweetal aangehouden. Een van hen had spullen bij zich die uit de auto waren meegenomen.

Politie zoekt getuigen steekincident
Den Haag Twee 17-jarige jongen uit Den Haag en Delft liepen zaterdag 3 juni rond 02.00 uur naar een tramhalte bij het Centraal Station aan het Koningin Julianaplein toen zij werden daar aangesproken door twee donkergetinte mannen. Dit tweetal lokte een ruzie uit. Over een weer werd geslagen.
Een van de verdachte haalde een mes uit zijn jas en stak een de 17-jarige in zijn bil. Beide slachtoffers zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuigen zijn geweest bij dit incident. Zij worden verzocht hun informatie door te geven via 0900-8844.

Overleden man in het water
Den Haag Een voorbijgangster meldde zaterdag 3 juni rond 13.30 uur bij de politie dat in het water bij de Uithofpolder aan de Lozerlaan een fiets en een lichaam in het water lagen. Uit onderzoek bleek het een 50-jarige Hagenaar te zijn. Sectie moet uitwijzen of er sprake is van een misdrijf.

Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc
Den Haag Een 87-jarige bewoonster aan de Beresteinlaan werd zaterdagmiddag 3 juni het slachtoffer van een babbeltruc. De vrouw was bezig het portiek schoon te maken. Toen zij even haar woning binnen ging, stond daar plotseling een vreemde vrouw in haar gang. Zij vertelde de nieuwe buurvrouw te zijn en dat haar geiser het niet deed. Gaande het gesprek kwamen nog twee onbekende dames de woning binnen en later zelfs nog een vierde persoon. Later bleek dat de kamers en kasten waren doorzocht en dat de onbekenden er met een geldbedrag vandoor waren gegaan.
De politie waarschuwt nogmaals mensen niet zomaar onbekenden hun woning binnen te laten, omdat de kans groot is dat niet iedereen altijd de beste bedoelingen heeft.
Mochten getuigen informatie hebben over dit incident, dan wil de politie graag met hen in contact komen via 0900-8844.

Aanhouding heterdaad
Den Haag Agenten zagen 3 juni rond 13.30 uur een man zich verdachte ophouden bij een auto aan de Troelstrakade. De autoportieren waren niet afgesloten en de afdekplaat van de stuurkolom onbrak en de draden staken eruit. De auto was 1 juni in Leiden gestolen te zijn. De 54-jarige Haagse verdachte werd meegenomen naar het politiebureau.

Automobilist negeert stoptekens
Den Haag Zaterdag 3 juni rond 15.00 uur zagen agenten in de Van Musschenbroekstraat een automobilist in zijn auto stappen en wegrijden die dezelfde ochtend al was aangehouden voor het rijden met een rijontzegging en het rijden onder invloed. Toen de bestuurder de politie in de gaten kreeg, ging deze er met hoge snelheid van tussen. Gaande zijn rit reed hij diverse malen door het rode verkeerslicht en bij de Rijswijkseweg en de Haagweg over de trambaan. Bij de snelweg A13 ging hij zelfs op de vluchtstrook rijden. Daar was net de brandweer bezig met het blussen van een brandende auto. Verdachte reed door de afzegging om zijn weg te vervolgen. Verschillende brandweermannen moesten opzij springen om de auto te ontwijken. De bestuurder reed weg in de richting naar Rotterdam. De politie kent de identiteit van deze verdachte.

130 euro boete voor in bezit hebben stiletto
Den Haag Agenten zagen zondag 4 juni rond 15.00 uur bij het verkeerslicht op de Anna Paulownastraat/Kortenearkade een Duitse motorrijder staan. Uit de achterzak van de man stak een mes. Bij de controle bleek dit een stiletto te zijn. De 44-jarige Duitser kreeg een transactie van 130 euro. Na betaling kon hij zijn reis voortzetten.

Jongetje van 4 jaar verdronken
Den Haag Zondag 4 juni rond 19.30 uur werd een 4-jarig jongetje in de sloot bij het Veenpluis gevonden. Hij was door verdrinken om het leven gekomen. Eerder was de vermissing van het kindje al gemeld. De omgeving werd nauwkeurig afgezocht door diverse hulpdiensten. Met behulp van een helikopter werd het lichaampje ontdekt.

Jongen loopt tegen de tram
Rijswijk Maandag 5 juni rond 10.30 uur wilde een 6-jarige jongen uit Rijswijk bij het Generaal Eisenhowerplein nog net voor een rijdende tram rennen. Dit lukte niet op tijd en hij liep met zijn hoofd tegen de koplamp van de tram. Het slachtoffertje is vervoerd naar het kinderziekenhuis. Tijdens de rit naar het ziekenhuis werd de ambulance klemgereden door een automobilist (gegevens onbekend) op de Houtwijklaan. Deze bestuurders was het niet eens met de rijstijl van de ambulancebestuurder. Hij werd later aangehouden.

Hardleerse automobilist
Maasland Agenten zagen zondagavond rond 21.30 uur een automobilist met hoge snelheid langs de A20 bij Vlaardingen de Rijksweg oprijden. Zijn snelheid werd geklokt op 180 km/u. De bestuurders werd een aantal malen betrapt op bumper kleven. Op de Maasdijk werd hij staande gehouden. De 50-jarige Rotterdammer reed onverzekerd en zijn rijbewijs was op 16 februari van dit jaar al ongeldig verklaard. Voor alle overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee jongens aangehouden voor handel in XTC
Zoetermeer Twee Zoetermeerse jongens van 17 jaar zijn maandag 5 juni rond 01.00 uur aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Amerikaweg. Beveiligingspersoneel had het tweetal betrapt op het handelen/verkopen van verdovende middelen. Beide verdachten hadden in totaal 18 XTC-pillen en een zakje wiet bij zich.

Twee biertjes
Delft De politie heeft zaterdag 3 juni om 4.00 uur op de Voorhofdreef een 24-jarige automobilist uit Delft aangehouden. De man reed ruim boven de 100 kilometer per uur. Toen hij staande werd gehouden, verklaarde de Delftenaar dat hij twee biertjes op had. Aan het bureau blies hij echter 645 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man vernielt pinautomaat
Delft Een 49-jarige man uit Den Hoorn heeft zich zaterdag 3 juni bij de politie in Delft gemeld, omdat hij vrijdagavond een pinautomaat van een bank aan de Papsouwselaan had vernield. De man werd boos toen er geen geld uit de automaat kwam en gooide uit woede een steen tegen het scherm. De volgende ochtend had hij echter spijt .

Mishandeling in café
Delft De politie heeft zondag 4 juni om 3.15 uur in een horecagelegenheid aan de Burgwal een 28-jarige man uit Leidschendam aangehouden wegens mishandeling van een 33-jarige man uit Delft. Het slachtoffer was bij een vechtpartij tussenbeide gekomen en werd vervolgens door een portier op zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer werd met een gebroken neus en een gescheurde lip naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee minderjarigen voor vernieling aangehouden
Delft Twee Delftse jongens van 13 en 14 jaar zijn zaterdag 4 juni rond 16.00 uur aangehouden voor vernielingen op een bouwterrein aan de Van Kinschotstraat. Een getuige zag het tweetal op het terrein met kruiwagens gooien en belde de politie. De jongens hadden een aantal waterkranen opengedraaid, zakken cement kapot gemaakt en chemische vloeistoffen weg laten lopen.

Oplettende voorbijganger redt 3 jarige uit het water Pijnacker Zondag 4 juni rond 13.45 uur heeft een 36-jarige man het leven gered van een 3-jarig jongetje. Kennelijk zat het ventje te dicht bij de waterkant en is er toen in het water gevallen. Een oplettende voorbijganger zag het kind in het water spartelen en aarzelde geen moment en haalde hem eruit. Het slachtoffertje is ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. Voor de schrik kreeg hij van de politie een traumabeer.

Man dreigt met mes
Zoetermeer Een 44-jarige man uit Zoetermeer is zaterdag 3 juni om 19.00 uur aangehouden wegens bedreiging. De man liep in een snackbar aan het Stadhuisplein met een zakmes te zwaaien. De man verzette zich tegen de aanhouding en schold de politieagenten uit. Hij werd geboeid afgevoerd. Het mes werd in beslag genomen.

Auto te water
Zoetermeer Een 51-jarige man uit Zoetermeer is zondag 4 juni om 6.45 uur op de Voorweg met zijn auto het water in gereden. De automobilist raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt, toen hij met een voorwiel in de berm kwam. Het slachtoffer klom zelf uit de auto, maar is voor controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Vechtpartij in café
Zoetermeer De politie heeft zaterdag 3 juni om 0.30 uur bij een café aan het Stadhuisplein drie mannen (20, 18 en 18 jaar oud) uit Zoetermeer aangehouden, die betrokken waren bij een vechtpartij. De 20-jarige Zoetermeerder had een cafébezoeker met een glas verwond. Het slachtoffer, eveneens 20 jaar uit Zoetermeer, werd met een flinke snijwond naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de verdachte zelf moest worden behandeld.

Aanrijding met dodelijke afloop
Wassenaar Zaterdag 3 juni rond 05.30 zijn bij een aanrijding op de Landscheidingsweg/Buurtweg N440 twee mannen (21 en 37 jaar) om het leven gekomen en twee mannen (17 en 19 jaar) zwaar gewond geraakt. Alle personen kwamen uit Leiden. Door een onbekende oorzaak verloor de bestuurder van de taxi de macht over het stuur, raakte in een slip en botste frontaal tegen een lantaarnpaal en twee verkeerslichten. Door de botsing sloeg het voertuig over de kop. De aanrijding is in onderzoek bij de Technische Ongevallen Dienst.

Auto tegen boom
Wassenaar Een 40-jarige automobiliste uit Den Haag is vrijdag 2 juni om 20.00 uur op de Kerkeboslaan tegen een boom gereden. De auto was total loss, de vrouw liep een kapotte lip op. De Haagse werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Aan het bureau blies ze 330 ug/l.

Spookrijden op rotonde
Wassenaar Politieagenten zagen zondag 4 juni om 3.30 uur een auto spookrijden op de rotonde van de Lange Kerkdam. De 21-jarige automobiliste uit Wassenaar werd op de Van Zuylen van Nyeveltstraat staande gehouden. Ze gaf als verklaring, dat ze een vriendje wilde afsnijden. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies ze 660 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Jongen ramt lantaarnpaal
Voorburg De politie heeft zondag 4 juni om 5.15 uur een 19-jarige jongen uit Voorburg aangehouden wegens verlaten plaats ongeval, dronken rijden en bedreiging. De jongeman had met de auto van zijn vader op de Hendrik van Boeijenlaan een lantaarnpaal omver gereden. Een oliespoor leidde de politie naar de auto, die inmiddels geparkeerd stond voor een woning in de Bucaillestraat. De auto was flink gedeukt. Toen politieagenten de jongeman wilden aanhouden, werden zij door hem uitgescholden en bedreigd met wurgstokken. Toen de jongen was aangehouden bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het bureau blies de beginnende brokkenmaker 760 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Luilakviering redelijk rustig
De Lier De Luilakviering in De Lier, Maasland en Schipluiden is redelijk rustig verlopen. De politie had vooraf aangekondigd op te zullen treden tegen overlast en andere overtredingen. De politie was met veel motorrijders op de been. Twee personen zijn aangehouden wegens rijden onder invloed. Eén persoon wegens het niet voldoen aan een bevel. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven: 17 maal voor het rijden zonder uitlaat, 4 maal voor het rijden zonder helm, 4 maal voor het rijden zonder bromfietscertificaat, 2 keer voor onverzekerd rijden, 2 keer voor het veroorzaken van onnodig geluid en 1 keer voor het veroorzaken van overlast. De politie nam hierbij een megafoon in beslag. Tegen 5.00 uur werd het weer stil in het Westland.