Politie pakt vijf man op na vechtpartij

Arnhem - De politie van Arnhem heeft maandagochtend vroeg op de Luthersestraat en omgeving vijf man opgepakt na een vechtpartij. Het gaat om vijf mannen in de leeftijd tussen zeventien en twintig jaar, allen afkomstig uit Arnhem. De vijf worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging, vernieling. Eén van hen, een 20-jarige Arnhemmer, wordt ervan verdacht een politiehond te hebben getrapt. Het dier bleek overigens niets te mankeren.

Omstreeks kwart voor vijf waren surveillerende agenten, belast met toezicht rondom de Korenmarkt, getuige van een schermutseling tussen enkele personen. Toen de agenten daarbij wilden ingrijpen keerden enkelen zich tegen de politie. Een van de verdachten zou daarbij tegen een politieauto hebben getrapt waardoor schade ontstond. De politie moest een diensthond inzetten om diverse omstanders van zich af te houden. Daarbij is een onbekend gebleven persoon gebeten. Niet bekend is of hij verwonding had opgelopen. Nadat de agenten enkele aanhoudingen hadden verricht werd het toegestroomde publiek gesommeerd zich te verwijderen. Daaraan werd uiteindelijk gevolg gegeven waarna de rust op straat terugkeerde. De vijf aangehouden verdachten zitten nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Velpse gewond bij ongeval met scootmobiel

Velp - Bij een ongeval met een scootmobiel op de President Kennedylaan in Velp is zondagochtend een 57-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks elf uur over de President Kennedylaan en kwam daarmee door nog onbekende oorzaak ten val. De vrouw viel uit het voertuigje en kwam met haar hoofd tegen een paal waarbij ze verwondingen opliep. De Velpse is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Inbreker op heterdaad betrapt met buit in handen

Arnhem - Een 47-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is in de nacht van zondag op maandag op heterdaad aangehouden bij een bedrijfsinbraak aan de Jansbuitensingel in Arnhem. De man bleek nog met de buit in handen te staan. Een surveillance van de Koninklijke Marechaussee zag omstreeks half vier in het voorbijgaan een vernielde ruit bij een kantoorpand aan de Jansbuitensingel. Het viel de marechaussees op dat er een aantal computerschermen voor het raam stond. Op dat moment verscheen de 47-jarige man met een computerscherm in zijn handen. De man werd daarop aangehouden en aan de politie overgedragen. De aangehouden verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Man buiten westen geslagen bij caféruzie

Arnhem - Bij een caféruzie in de wijk Klarendal in Arnhem is zondagavond een 39-jarige man uit die stad bewusteloos geslagen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie werd een 42-jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij agenten zou hebben beledigd. Omstreeks acht uur brak er in een café in de wijk een ruzie uit tussen enkele bezoekers, waaronder kennelijk de 39-jarige Arnhemmer. Gewaarschuwde agenten troffen de man buiten bewustzijn op de stoep aan. Volgens omstanders zou er wel gevochten zijn maar door wie werd niet bekend. De 42-jarige Arnhemmer, die zich met het voorval bemoeide en op verzoek van de agenten niet weg wilde gaan, zou op een gegeven moment de agenten hebben uitgescholden. Daarop werd de man aangehouden. Hij is later na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Door de 39-jarige Arnhemmer is nog geen aangifte gedaan. In verband met de mishandeling zijn er door de politie nog geen aanhoudingen verricht omdat er nog geen verdachte in beeld is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Arnhemmer opgepakt na mishandeling en bedreiging

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zondagmiddag in de wijk Presikhaaf een 32-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man zou een 24-jarige plaatsgenoot hebben geschopt en diens 20-jarige vriendin met geweld hebben bedreigd. Dat zou zijn gebeurd in de woning van het stel, waar de Arnhemmer in de kost was. Bij een huiselijke ruzie zou de Arnhemmer de 24-jarige in het gezicht hebben geschopt. Het slachtoffer raakte daarbij niet zichtbaar gewond maar vluchtte wel de woning uit. In tussen zou hij de 20-jarige vriendin met geweld hebben bedreigd en belet hebben de woning uit te gaan. Later werd de 32-jarige Arnhemmer door gewaarschuwde agenten aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Diefstal geld op de dansvloer: vrouw aangehouden

Arnhem - De politie heeft zondagavond in een horecagelegenheid in de Arnhemse binnenstad een 38-jarige vrouw uit Zevenaar aangehouden op verdenking van diefstal van geld. Het geld, eigendom van een 35-jarige Arnhemmer, zou tijdens het dansen op de dansvloer zijn gevallen, waarna de vrouw volgens getuigen het geld gepakt zou hebben. Ook zou zij geld uit de kleding van de Arnhemmer hebben gehaald. Toen daar vervolgens ruzie over was ontstaan greep beveiligingspersoneel in en zette de betrokken partijen buiten. Op aanwijzen van de portiers werd de 38-jarige Zevenaarse aangehouden. Het geld, wat de Zevenaarse op zak bleek te hebben, is in beslag genomen. De vrouw is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Met ruim 100 km/u door bebouwde kom, rijbewijs kwijt

Arnhem - Een 29-jarige automobilist uit Duiven is zaterdagavond in Arnhem zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij met ruim 100 km/u door de bebouwde kom reed. De man viel door de mand bij een snelheidscontrole op de Westervoortsedijk door het verkeershandhavingsteam van de politie. Met behulp van de Lasergun werd bij de Duivenaar een snelheid gemeten van 106 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Tussen acht en tien uur werden 120 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 9 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606