Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (05/06/06)

TILBURG, 5 juni 2006

Politie houdt agressieve man aan

TILBURG: De Tilburgse politie heeft in de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni haar handen vol gehad aan een 28-jarige Tilburger. Nadat de politie vrijdagavond al diverse keren bemoeienis had gehad met de man, kreeg ze s nachts de melding dat er op het NS-plein diverse mensen waren mishandeld door de man. Op de kruising van de Besterdring en de Lange Nieuwstraat werd de politie aangesproken door drie mensen die aangaven door twee mannen van hun fiets te zijn getrapt. Op het NS-plein meldden zich opnieuw diverse slachtoffers. Een van hen, een 22-jarige Tilburger, was door de man beroofd van zijn mobiele telefoon en vervolgens mishandeld. Een ander slachtoffer was bestolen van een fiets.
De slachtoffers wezen de verdachte aan, die direct naar de agent toe liep en begon te schelden. Toen hij probeerde de motoragent een kopstoot te geven, raakte hij met zijn hoofd diens helm. De man is onder luid protest en verzet aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij heeft, samen met een nog onbekende mededader, minimaal zes slachtoffers gemaakt. Alle slachtoffers waren toevallige passanten. De politie zet het onderzoek voort en roept mensen, die eveneens het slachtoffer zijn geworden van een agressieve man en die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, op dit alsnog te doen.

Man gewond na steekincident, politie houdt verdachten aan

TILBURG: Zaterdag 4 juni omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat er een steekincident had plaatsgevonden op het Verdiplein. Ter plaatse troffen ze in een horecagelegenheid het slachtoffer, een 44-jarige inwoner van Tilburg, aan. De man bloedde hevig uit een wond in zijn nek. Hij gaf aan dat hij op straat een woordenwisseling had gehad met een andere, hem bekende man en dat deze man hem met een voorwerp in zijn nek had gestoken. Tijdens het incident zou een tweede man hem hebben vastgehouden.
Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwonding.
De politie stelde direct een onderzoek in en hield zaterdag omstreeks 22.30 uur twee verdachten aan. Het gaat om een 39-jarige Tilburger en een 23-jarige Tilburger. Beide mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na onenigheid

TILBURG: De politie moest vrijdag 2 juni omstreeks 20.00 uur naar een melding in de Borselestraat. Ter plaatse bleek een 35-jarige Tilburger onenigheid te hebben gehad met diverse omwonenden, waaronder een 20-jarige Tilburger. De straatbewoners waren de straat aan het versieren met oranje vlaggetjes, waardoor de 35-jarige man op zijn brommer even niet kon passeren. Hierover had hij onenigheid gekregen met de 20-jarige man. Daarbij zou de 35-jarige man de 20-jarige man hebben gedreigd. Hij zou daarbij bovendien een mes hebben laten zien. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De verdachte gaf op zijn beurt weer aan dat hij was uitgescholden, beledigd en bedreigd door de buurtbewoners. Hij is na het afleggen van een verklaring weer op vrije voeten gesteld. De 20-jarige man is door de politie verhoord over de belediging.

Politie houdt mannen aan na huiselijk geweld

TILBURG: De politie kreeg in de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni rond middernacht de melding dat een 88-jarige vrouw was mishandeld door haar 47-jarige zoon en dat hij nu de huisraad aan het vernielen was. Ter plaatse troffen ze beide betrokkenen aan. De vrouw deed aangifte tegen haar zoon, waarop hij is aangehouden. Hij zit nog vast.

TILBURG: Diezelfde nacht omstreeks 03.10 uur hield de politie een 32-jarige Tilburger aan, omdat hij de keel van zijn 27-jarige vriendin zou hebben dichtgeknepen. De vrouw deed hiervan aangifte. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en schold de politiemensen uit. Nadat hij onder controle gebracht was, is hij meegenomen naar het politiebureau. Nadat de man een verklaring had afgelegd is hij zaterdag weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na wildplassen, valse naam opgeven en verzet tegen de politie

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger is zaterdag 3 juni omstreeks 05.30 uur aangehouden, nadat hij in de Stadhuisstraat betrapt was op wildplassen. Toen de man hiervoor een bekeuring kreeg, gaf hij een valse naam / gegevens op. Nadat hij was aangehouden voor dit feit, wijzigde hij zijn gegevens opnieuw. Plotseling probeerde hij de agent aan te vallen. Die kon de aanval blokkeren met zijn dienstfiets, waardoor de verdachte ten val kwam. Nadat de man een verklaring had afgelegd, is hij weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt jongens aan na vernieling

BIEST HOUTAKKER: De politie heeft zaterdag 3 juni omstreeks 02.45 uur in de Biestsestraat drie jongens uit Udenhout (twee van 16 jaar oud en een van 17 jaar oud) en een 17-jarige jongen uit Berkel-Enschot aangehouden op verdenking van vernieling van brievenbussen. Oplettende getuigen hadden gezien dat de jongens de brievenbussen uit de grond trokken en meenamen. Ze hielden een van hen (een 16-jarige jongen) staande en waarschuwden de politie. De andere drie verdachte meldden zich even later en werden eveneens aangehouden.
Een van hen, een 16-jarige jongen, bekende de vernieling, de andere 16-jarige jongen en de 17-jarige jongen uit Berkel-Enschot legden een gedeeltelijke bekentenis af. De 17-jarige Udenhouter ontkende de feiten. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Daarna zijn ze thuis gebracht, waarbij met op een na alle ouders een gesprek heeft plaatsgevonden.

OISTERWIJK: beveiligingspersoneel van een sculpturenfestival hield in de nacht van zondag 4 juni op maandag 5 juni omstreeks 02.00 uur een 25-jarige man uit Eindhoven aan op verdenking van vernieling. De man zou een sculptuur dat op De Lind stond hebben vernield. De man werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende per ongeluk al bellend tegen het beeld te zijn aangelopen en gaf aan dat hij de schade wilde vergoeden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarna is hij heengezonden.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

GOIRLE: Een 65-jarige man uit Evere (B) raakte zaterdag 3 juni omstreeks 03.00 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij was betrapt op rijden onder invloed. Hij was op de Turnhoutsebaan staande gehouden, omdat hij met een snelheid van 5 km/uur over een 80 km-weg reed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 795 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden op verdenking van dealen harddrugs

TILBURG: Personeel van een horecagelegenheid aan de Heuvelring controleerde zaterdag 3 juni rond 03.45 uur een 17-jarige jongen uit Ulvenhout, omdat ze het vermoeden hadden dat de jongens drugs aan het dealen was. De jongen bleek in het bezit te zijn van een zakje met daarin wit poeder en twee zakjes met daarin in totaal 8 pillen. Hij werd daarop overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De jongen verklaarde dat hij de drugs gekocht had voor eigen gebruik. Hij deed afstand van de drugs. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien zijn zijn ouders in kennis gesteld.

Zaterdag 4 juni omstreeks 23.10 uur fouilleerde het personeel van dezelfde horecagelegenheid bij binnenkomst een 25-jarige man uit Sommelsdijk. Ook deze man bleek in het bezit van harddrugs. De man had een zak met daarin 25 gram speed en een XTC-pil bij zich. Ook deze man verklaarde dat de drugs voor eigen gebruik waren en dat hij ze elders gekocht had. Hij deed afstand van de drugs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na mishandeling

GOIRLE: De politie heeft zaterdag 3 juni om 17.00 uur een 34-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had een 41-jarige vrouw uit Goirle meerdere malen in haar gezicht en op haar hoofd geslagen. De twee hadden onenigheid over geld. De man is na verhoor weer heengezonden.

Man aangehouden op verdenking van diefstal elektriciteitskabel

TILBURG: Een surveillerende agent van het Biketeam controleerde zaterdag 3 juni omstreeks 23.00 uur in de Alleenhouderstraat een fietser die zonder licht reed. De man, een 35-jarige inwoner van Tilburg, had achterop de fiets een grote zak. Omdat de man bekend staat als een actieve veelpleger, vroeg de politieman of hij in de zak mocht kijken. In de zak zaten stukken elektriciteitskabel en een ijzerzaag. Terwijl de agent de spullen bekeek, ging de fietser er plotseling vandoor. De agent zette de achtervolging in en sommeerde de man meerdere malen om te stoppen. In de Arent van s-Gravesandestraat kwam de verdachte met zijn fiets ten val en rende naar een woning. Voor de deur van deze woning kon hij worden aangehouden. Toen de agent hem de boeien wilde omdoen, ging de deur van de woning plotseling open en vielen agent en verdachte naar binnen. De verdachte probeerde hierbij opnieuw te ontkomen, waarna de politieman uiteindelijk pepperspray gebruikte om de man tot stilstand te brengen. Toen de man de agent probeerde te bijten, kreeg hij nogmaals een dosis pepperspray over zich heen. Daarop was hij eindelijk onder controle. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Eenzijdig ongeval onder invloed

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger botste zondag 4 juni omstreeks 05.30 uur op de middengeleider van de Hasseltrotonde. De man had zijn voertuig niet onder controle toen hij de rotonde nam en kwam tegen de middengeleider tot stilstand. Zijn auto raakte daarbij beschadigd. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had, waarop hij mee moest naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 455 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden na diefstal / heling fiets

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen zondag 4 juni omstreeks 16.30 uur een man op de fiets over het trottoir van het Textielplein rijden. Ze wilden de man hierop aanspreken en gingen achter hem aan. De man, een 21-jarige Tilburger, fietste weg via de Dessinateurstraat en de Weefmeesterstraat. In de Weefmeesterstraat stapte hij plotseling van zijn fiets, gooide hem weg en ging er te voet vandoor. De politiemensen wisten de man in de Dessinateurstraat staande te houden. Hij gaf meteen aan dat de fiets waarop hij reed gestolen was. Daarop is hij aangehouden. De man verklaarde de fiets eerder die week te hebben gekocht van een hem onbekende man. De verdachte kreeg na overleg met Justitie een schikkingsvoorstel van EUR 260,- aangeboden, maar betaalde de boete niet. Hij moet nu alsnog voor de rechter verschijnen op verdenking van heling. De fiets bleek op 19 mei te zijn gestolen in de Ketelhavenstraat. De rechtmatige eigenaar wordt op de hoogte gebracht van het terugvinden van zijn fiets.

TILBURG: De politie hield zaterdag 4 juni omstreeks 19.30 op de Domein een 37-jarige Tilburger aan op verdenking van diefstal van een fiets. De man was kort daarvoor op heterdaad betrapt door een oplettende getuige toen hij de fiets wegnam uit de tuin van een woning aan de Orangerie. De man staat bij de politie bekend als een veelpleger en zit nog vast.

Man betrapt op rijden onder invloed

HILVARENVEEK: Een 31-jarige man uit Tilburg kreeg zaterdag 4 juni een proces-verbaal nadat hij betrapt was op rijden onder invloed. De man reed omstreeks 17.15 uur over de provinciale weg N269 toen hij werd gecontroleerd. Ui de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 385 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.

Auteur: Leonie van Ooijen