Politie Flevoland

Verkeersongevallen met letsel

Flevoland, 05-06-2006

Urk - Een 41-jarige Urker reed met zijn mini-cross-bike (voertuig met motor) zaterdagochtend tegen de auto van een 34-jarige Tollebeker. Dat gebeurde op de Industrierondweg waar de 34-jarige met zijn auto de weg overstak en de 41-jarige niet zag aankomen. De Urker liep hoofdletsel op en werd met de ambulance vervoerd naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Kraggenburg - Op de Zwartemeerweg raakte zaterdagavond een 19-jarige vrouw uit Kraggenburgweg door onbekende oorzaak met haar auto van de weg. Zij kwam in een zandbult terecht en liep daarbij schouder en buik letsel op. Zij is per ambulance vervoerd naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Creil - Een 47-jarige bestuurder van een invalide bromfietsauto werd zondagmorgen onwel en reed met zijn voertuig een sloot in. Dat gebeurde op de Noordermeerweg waar de bestuurder, met zijn moeder als passagiere, bekneld raakten in het voertuig. Brandweer en GGD verleende eerste hulp en haalden beide personen uit het voertuig.

Dronten - Op de Dronterweg raakte zondagmorgen een 28-jarige automobilist uit Kampen, door onbekende oorzaak, van de weg en kwam op de kop in de sloot. De man klaagde over zijn rug en werd voor onderzoek door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Lelystad.

Biddinghuizen - Een 58-jarige Elburger kwam met zijn racefietst ten val en liep daarbij armletsel op. Dat gebeurde zondagmiddag op de Spijkweg toen hij een scherpe bocht moest maken om vanaf de weg het fietspad weer op te rijden. Dat lukte niet en daarbij raakte hij een daar wachtende 46-jarige fietser uit Dronten. De 58-jarige werd overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

Lelystad - Op de A6 ging zondagmiddag een 43-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto over de kop. Hij liep daarbij onbekend letsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Lelystad. Vermoedelijk is de man achter het stuur in slaap gevallen.