Persberichten Heuvelrug, 14.45 uur

Utrecht, 05-06-2006

Fietsdieven aangehouden

WOUDENBERG - Twee jongens van 15 en 14 jaar, beiden afkomstig uit Woudenberg, zijn vrijdagmiddag om 13.30 uur op basis van een signalement van getuigen aangehouden voor fietsendiefstal. Zij bekenden de diefstal direct en vertelden dat ze de fietsen in bosschages aan de Ekris hadden achtergelaten. Daar trof de politie inderdaad twee fietsen aan. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. Tijdens verhoor bleek dat het niet de enige fietsen waren die de jongens gestolen hadden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongevallen

AMERONGEN Een 18-jarige man uit Leersum is zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur licht gewond geraakt toen hij met zijn brommer van de weg raakte. De bromfietser moest uitwijken voor een inhaalmanoeuvre van een auto uit tegemoetkomende richting. De bromfietser kon het voertuig net ontwijken. De bestuurder van dit voertuig is doorgereden. Getuigen van het ongeval worden verzocht zich te melden bij district Heuvelrug via 0900-8844.

MAARN Een 41-jarige bestuurder uit Maarn is vrijdagavond om 18.30 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 57-jarige bestuurder uit Rhenen

De 57-jarige man uit Rhenen kreeg de schrik van zijn leven, toen hij met een aanhanger achter zijn auto onder het viaduct aan de Raadhuislaan richting de Tuindorpweg wilde rijden. De lading was hoger dan de aangegeven 2.50 meter en hierdoor spatte de lading van de aanhanger over het wegdek. De 41-jarige bestuurder die achter het voertuig van de man uit Rhenen reed, botste op zijn voorganger en raakte daarbij gewond. Hij liep rugletsel op en is overgebracht naar het UMC. Tegen de 57-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

ELST Een 37-jarige man uit Rhenen is in de nacht van zaterdag op zondag om 04.05 uur in de Margrietstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op door onzeker rijgedrag. Hij werd aangehouden en verzocht te blazen. Ademanalysetest op het politiebureau gaf 655 ug/l aan. De bestuurder is met een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.