Persberichten Rijn & Venen, 14.50 uur

Utrecht, 05-06-2006

Vechtpartij

WOERDEN In een horecagelegenheid aan de Houttuinlaan is in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij ontstaan.

De politie kreeg tegen sluitingstijd, omstreeks 03.55 uur, de melding dat in de horecagelegenheid een flinke vechtpartij gaande was. Twee mannen uit Gouda, van 19 en 21 jaar oud, hadden twee andere mannen uit Woerden onder andere met een barkruk geslagen en konden dankzij het horecapersoneel direct worden aangehouden. De twee mannen uit Woerden, van 37- en 39-jaar oud, raakten gewond. Een van de mannen liep een gebroken neus op en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de bezoekers de gelegenheid al aan het verlaten waren. De sfeer op straat was gespannen. Mensen voldeden niet aan het verzoek om zich te verwijderen. De politie moest met meerdere eenheden ter plaatse komen om alle mensen in de omgeving rond het station en de Houttuinlaan te laten vertrekken. Hondengeleiders kwamen hier aan te pas, maar ook moest een aantal agenten de wapenstok ter hand nemen om hun verzoek om te vertrekken kracht bij te zetten. Omstreeks 04.30 uur was de situatie weer redelijk rustig.

De twee verdachten van mishandeling zijn verzekering gesteld. Een derde man, een 20-jarige man uit Gouda kwam naar het politiebureau om verhaal te halen over zijn twee aangehouden vrienden. Hij werd vervelend en werd meerdere malen gevorderd om weg te gaan. Hieraan voldeed hij niet en dus werd ook hij aangehouden. Nadat proces-verbaal was opgemaakt, kon hij de volgende morgen weer vertrekken.

Alcohol en verkeer

WOERDEN Een 38-jarige man uit Woerden is aangehouden voor rijden onder invloed. De man had moeite om zijn auto onder controle te houden en viel zo op op de Hoge Rijndijk. Omstreeks 02.45 uur moest hij blazen en werd hij aangehouden. De ademanalyse die volgde op het politiebureau, wees uit dat de man 755 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

MIJDRECHT Op de Grutto is zondagmorgen 4 juni een 19-jarige bromfietsbestuurder uit Wilnis aangehouden voor onder andere rijden onder invloed. Toen de man omstreeks 03.25 uur gecontroleerd werd, werd hij opstandig en wilde hij zich aan zijn aanhouding ontrekken. Een agent gebruikte pepperspray om de verdachte onder controle te kunnen krijgen. Eenmaal op het politiebureau, blies de man 460 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongevallen

ZEGVELD Een 27-jarige inwoner van Zegveld is zondagmorgen 4 juni gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Door nog onbekende oorzaak is de automobilist de macht over het stuur verloren, waardoor de auto bijna 180 graden draaide en met de voorkant tegen een boom in de tuin van een woning aan de Hoofdweg belandde. De man raakte gewond en is naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd. De blaastest die werd afgenomen wees uit dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol had gereden. In het ziekenhuis is bloed afgenomen ter vaststelling van het alcoholgehalte. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

WILNIS - Door een springende hond is zondag een wielrenner gewond geraakt. De 47-jarige wielrenner uit Wilnis reed met een andere wielrenner over de Geerkade. Plotseling sprong een grote hond tegen een van de mannen aan, waardoor deze ten val kwam. Met een gebroken heup is de 47-jarige man per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd.

MAARSSEN Zondag 4 juni is omstreeks 22.00 uur op de Zuilense Ring een auto over de kop geraakt. De inzittenden vluchtten volgens een getuige weg.

Een automobilist reed in de richting van Amsterdam en raakte vlak voor de afslag Maarssen de macht over het stuur kwijt. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij een lege auto aan. Iets verderop zaten een 16-jarig meisje en een 18-jarige man uit Maarssen in de bosschages. Ze hadden allebei nekletsel. Agenten riepen de hulp in van ambulancepersoneel. De man en het meisje zijn per ambulance naar het UMC vervoerd. Beiden zouden niet hebben gereden, maar het werd agenten niet duidelijk wie er dan wel had gereden. Hiernaar wordt onderzoek gedaan, alsmede naar de toedracht van het ongeval.

Vernielingen De Ronde Venen

WILNIS Drie meisjes en twee jongens zijn zaterdagmorgen op het Zorggras aangehouden omdat zij een rookbom bij een buurtbewoner door het kattenluik hadden gestopt. Omstreeks 04.00 uur werd de politie gebeld. De jongeren waren inmiddels al een woning in de buurt binnen gegaan. Agenten deden nog een poging om te bemiddelen in de schade, maar de jongeren, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud, ontkenden dat zij verantwoordelijk waren voor de rookbom. Daarop zijn ze aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Ook op andere plaatsen in de Ronde Venen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vernielingen gepleegd. In winkelcentrum Zuiderwaard aan de Plevierenlaan in Vinkeveen zijn ruiten ingegooid door onbekenden. In Mijdrecht was het raak op de Hofland. De ruiten van een horecagelegenheid sneuvelden en een auto werd besmeurd met eieren.

VINKEVEEN Zaterdagavond zijn drie jongens uit Uithoorn, van 14 en 15 jaar oud, aangehouden omdat zij alcohol nuttigden op de openbare weg.

De politie kreeg de melding dat jongeren vernielingen pleegden op de Baambrugse Zuwe. In de omgeving troffen agenten het drietal aan terwijl zij sterke drank aan het nuttigen waren. Omdat zij zich niet konden identificeren, zijn ze meegenomen naar het politiebureau. Of er vernielingen zijn gepleegd en of de jongens hiervoor verantwoordelijk zijn, is onbekend. In overleg met de ouders zullen ze naar Bureau Halt worden gestuurd. Het is onbekend of de jongens ook vernielingen hebben gepleegd.

Evenementenbord brandt

WOERDEN Een 27- en 28-jarige man uit Woerden hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen voor baldadigheid. De mannen hebben vermoedelijk een evenementenbord aan de Wilhelminaweg in brand gestoken en werden omstreeks 02.15 uur betrapt door surveillerende agenten. Na op het politiebureau een bekeuring te hebben ontvangen, konden de mannen weer gaan.

Wapenstok en vuurwerk

LOENERSLOOT Bij controle van twee inzittenden van een personenauto, troffen agenten maandagmorgen een wapenstok en illegaal vuurwerk aan.

Surveillerende agenten controleerden de mannen, twee 28-jarige Duitsers, omstreeks 00.10 uur op de carpoolplaats aan de Rijksweg A2. De gevonden wapenstok en het vuurwerk werden in beslag genomen. Aan de bestuurder van de auto werd na overleg met de Officier van Justitie een boete van 200 euro uitgereikt.