Politie Zuid-Holland-Zuid

5 juni Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 05-06-2006 o Persberichten district II

BEJAARDE MAN GEWOND
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op vrijdag 2 juni is een bejaarde man uit Hardinxveld-Giessendam gewond geraakt. De man reed op zijn snorfiets op de Parallelweg in de richting van Giessenburg. Ter hoogte van de kruising met de Nieuweweg wilde de bejaarde man waarschijnlijk naar links en zag hierbij een auto over het hoofd. De man is met hoofdletsel en diverse kneuzingen naar het ziekenhuis overgebracht.

MOTORRIJDSTER GEWOND
MEERKERK- Op vrijdag 2 juni is een 43-jarige motorrijdster uit Meerkerk gewond geraakt nadat ze door een auto was aangereden. Een 38-jarige man uit Castricum wilde wegrijden uit een parkeervak aan de Energieweg. Hij zag de motorrijdster echter over het hoofd waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer liep een gebroken sleutelbeen op en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

LUILAK ZEER RUSTIG VERLOPEN
ALBLASSERDAM/NIEUW-LEKKERLAND- De Luilakviering in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland is zeer rustig verlopen. De politie zetten zowel geüniformeerde agenten als agenten in burger in om de overlast zo veel mogelijk binnen de perken te houden. Ook werd er mobiel cameratoezicht ingezet. In totaal zijn twee aanhoudingen verricht. Een 18-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht werd aan de Drentsehof in Alblasserdam aangehouden omdat hij beledigende taal naar agenten had geuit. Hij is met een boete van 100 euro weer heengezonden. Aan de Plantageweg werd ook een 18-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden ter zake belediging. De jongen heeft een boete van 100 euro gekregen.

GELD GESTOLEN
MEERKERK- Bij een bedrijf aan de Burgemeester Sloblaan is op zaterdag 3 juni een geldbedrag van 1000 euro gestolen. Een medewerkster van het bedrijf liep even weg bij de kassa en toen ze terug kwam bleek dat het geld uit de kassa weg was. Het bedrijf heeft aangifte bij de politie gedaan.

GELUIDSOVERLAST
PAPENDRECHT- Een 43-jarige man uit Papendrecht is op zaterdag 3 juni aan de Oltmansstraat aangehouden. De man veroorzaakte met zijn muziekinstallatie voor geluidsoverlast voor omwonenden. Omdat de man zijn persoonsgegevens niet volledig wilde opgeven, werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA MISHANDELING
PAPENDRECHT- Een 57-jarige man uit Papendrecht is op zaterdag 3 juni aangehouden. De man die onder invloed van alcohol was, zou zijn zoon geslagen hebben. De 29-jarige zoon heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. De man was even daarvoor door een buurvrouw thuisgebracht omdat hij bij haar in de tuin lag te slapen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Op zondag 4 juni is de verdachte heengezonden.

AANHOUDING
GORINCHEM- Op het Kazerneplein in Gorinchem is op zaterdag 3 juni een 57-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man bleek een behoorlijke slok op te hebben en was met zijn fiets tegen een vrouw aangereden. Vervolgens was er een woordenwisseling ontstaan, maar de man was daarna gewoon naar huis gereden. Hier hielden agenten hem aan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook werd een ademanalyse verricht. Hier bleek dat de verdachte een alcoholpromillage van 1,8 promille had.

RIJDEN ONDER INVLOED
SCHOONREWOERD- Op zaterdag 3 juni is een 51-jarige man uit Schoonrewoerd in de Dorpsstraat aangehouden. De man bleek een alcoholpromillage van bijna 2,2 promille te hebben terwijl tot 0,5 promille is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

BROERS RAKEN SLAAGS
PAPENDRECHT- Twee broers van respectievelijk 51 en 55 jaar zijn op zaterdag 3 juni aan de Zilverschoonstraat slaags met elkaar geraakt. De politie heeft de 51-jarige man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Zijn 54-jarige broer moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hij heeft vermoedelijk een gebroken neus en een paar gebroken ribben opgelopen. Beide broers hebben aangifte tegen elkaar gedaan.

DIEFSTAL: DRIE AANHOUDINGEN
GORINCHEM- In de nacht van zaterdag op zondag 4 juni heeft de politie drie mannen van 19, 19 en 27 jaar aangehouden. De drie mannen hadden met stenen twee ruiten ingegooid bij een wijnhandel aan de Arkelstraat. Vervolgens hadden ze flessen wijn meegenomen. De drie mannen afkomstig uit Gorinchem en Den Haag zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De bedrijfsleider van de wijnhandel heeft aangifte gedaan. In de loop van de dag zijn de 27-jarige man uit Den Haag en de 19-jarige man uit Gorinchem in verzekering gesteld. De derde verdachte is zondagmiddag 4 juni heengezonden.

SCHUUR IN BRAND
LEERDAM- In de nacht van zaterdag op zondag 4 juni is er brand ontstaan in een schuur bij een woning aan de J.T. Visserstraat. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De brand ontstond omstreeks 02.54 uur. Buren belde meteen de brandweer. Deze was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de schuur geheel uitbrandde. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

FOUT KENTEKEN
MEERKERK- Op zondagavond 4 juni hebben surveillerende agenten drie mannen van 24, 26 en 39 jaar uit Gilze aangehouden. De agenten reden op de rijksweg A-27 ter hoogte van Meerkerk toen ze een auto zagen rijden waarvan het kenteken niet klopte. Het kenteken bleek met tape te zijn bewerkt, waardoor een onjuiste cijfer en letter combinatie was ontstaan. De agenten gaven in de buurt van het benzinestation een stopteken waaraan werd voldaan. Vermoedelijk hadden de mannen geprobeerd te tanken zonder te betalen. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze zijn ingesloten.

PALINGSTROPER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op zondag 4 juni een 33-jarige man uit Boven-Hardinxveld aangehouden aan het Engelbrechtsplekske in Dordrecht. De man werd op heterdaad betrapt toen hij zijn illegale fuiken lichtte in de Sliedrechtse Biesbosch. De politie heeft de palingstroper meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij heengezonden. De politie heeft vier fuiken in beslag genomen.

JONGENS STELEN AUTO-EMBLEMEN
GORINCHEM- Twee minderjarige jongens uit Gorinchem zijn op zondag 4 juni door de politie aan de Henri Knapstraat aangehouden. De jongens van 10 en 11 jaar oud hadden met een schroevendraaier zon 21 emblemen van autos verwijderd. Op de Arthur van Schendelstraat werden ze door een 43-jarige man betrapt. Hij ging ze op de fiets achterna en trof de jongens aan de Henri Knapstraat aan. De politie heeft de jongens meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

AANHOUDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- De politie heeft op maandag 5 juni een 28-jarige man uit s-Gravendeel aangehouden bij de Rijksweg A-15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. De verdachte had nog twee vonnissen open staan en had geen geldig rijbewijs. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is ingesloten.