Politie Zuid-Holland-Zuid

5 juni Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 05-06-2006 o Persberichten district I

TWEE MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op vrijdagmiddag 2 juni twee mannen uit Dordrecht aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 29-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 17-jarige jongen uit Dordrecht te hebben bedreigd met een mes. Dit gebeurde bij een pand aan de Plackstraat. De politie heeft de twee verdachten, een 36- en 37 jarige man uit Dordrecht meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie startte direct een onderzoek en trof in een auto die in het bedrijfspand stond een honkbalknuppel en een kapmes aan. De wapens zijn in beslag genomen.

ONGEVAL DRECHTTUNNEL
DORDRECHT- Op vrijdag 2 juni heeft er een ongeval plaatsgevonden in de Drechttunnel. Een 49-jarige man uit Drunen reed op de rijksweg A-16 in de richting van Breda en zag te laat dat de vrachtwagen voor hem moest remmen. Hierdoor reed hij boven op de vrachtwagen. Een ambulance heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft een gebroken borstbeen en ribben opgelopen.

JONGEN VAN MOBIEL BEROOFD
DORDRECHT- Een 14-jarige jongen uit Dordrecht is op vrijdag 2 juni van zijn mobiele telefoon beroofd. De jongen was aan het vissen aan de Dunnelsteynlaan West toen twee jongens aan hem vroegen hoe laat het was. Omdat de jongen geen horloge droeg, haalde hij zijn mobiele telefoon uit zijn zak. Een van de jongens vroeg of hij het mobieltje mocht zien. Toen het slachtoffer zijn mobieltje terug vroeg, wilde de jongens wegfietsen. Het slachtoffer wist de fiets van een van de jongens vast te pakken. Deze dreigde echter met een boksbeugel te slaan als hij niet los zou laten. Het slachtoffer heeft aangifte bij de politie gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 34-jarige Dordtenaar is op zaterdag 3 juni in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 35-jarige plaatsgenoot met een vuurwapen te hebben bedreigd. De twee mannen hadden onenigheid gekregen eerder die nacht tijdens het uitgaan. In de woning van de verdachte is geen vuurwapen aangetroffen. Wel werd een mes in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

DIEFSTAL
DORDRECHT- Een 38-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfsplaats is op zaterdag 3 juni aangehouden. Ze wordt verdacht van diefstal van een portemonnee. Op 26 april j.l. heeft een 67-jarige man uit Dordrecht hiervan aangifte gedaan. Op vrijdag 2 juni zou de vrouw weer geld van de man hebben gestolen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze is na verhoor weer heengezonden.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 juni heeft de politie een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man lag te slapen in een portiek van een flat aan het Admiraalsplein. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Agenten die polshoogte kwamen nemen, konden de man met moeite wakker krijgen. De dronken man wist niet meer wie hij was en wist ook niet waar hij woonde. Hierop hem de agenten hem aangehouden. De Dordtenaar heeft de rest van de nacht op het politiebureau doorgebracht.

BOETE NA AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT- De politie heeft op zaterdag 3 juni een 19-jarige vrouw uit Alblasserdam aangehouden. De vrouw was met haar auto tijdens het achteruitrijden tegen een andere auto gereden. Dit gebeurde aan de Mauritsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. De vrouw was na de aanrijding doorgereden. Aan de hand van het kenteken dat een getuige had genoteerd, kon de vrouw even later worden aangehouden. Ze heeft een boete van 250 euro gekregen.

PIZZABEZORGER GESLAGEN
DORDRECHT- Een 16-jarige pizzabezorger is op zaterdag 3 juni door een 26-jarige man uit Dordrecht geslagen. De pizzabezorger zou met zijn brommer de auto van de man hebben afgesneden. In de pizzeria aan de Van Oldenbarneveltplein kwam de man vervolgens verhaal halen. De pizzabezorger zou vervolgens geslagen zijn. De politie heeft de man aan de hand van het kenteken van de auto in zijn woning kunnen aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij heengezonden. Hij krijgt een dagvaarding.

BELEDIGING
DORDRECHT- Een 34-jarige man uit Dordrecht is op zaterdag 3 juni aangehouden. Dit vond plaats aan het Van Oldebarneveltplein. De man werd staan de gehouden door agenten omdat hij mobiel belde tijdens het autorijden. De man ontkende dit echter en was het niet eens met zijn bekeuring. Vervolgens beledigde hij de agenten. Hierop is hij aangehouden. De verdachte is op het politiebureau verhoord.

MISHANDELING
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdag 3 juni een 37-jarige vrouw aangehouden. De vrouw verbleef zonder toestemming van haar 36-jarige ex-vriendin in haar woning. De vrouw die onder invloed van alcohol was, weigerde om weg te gaan. Op een gegeven moment sloeg de vrouw haar ex-vriendin in het gezicht en pakten de vrouwen elkaar bij de haren. De politie heeft de 37-jarige vrouw meegenomen naar het politiebureau. Hier is ze ingesloten.

BALDADIGHEID
DORDRECHT- Een 30-jarige man uit Dordrecht is op zondag 4 juni aangehouden wegens baldadigheid. De man zorgde voor overlast in een uitgaansgelegenheid aan het Achterom. Toen agenten hier kwamen zagen ze dat de man met kracht tegen een fiets aanschopte. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politieagenten hebben de verdachte een nachtje ingesloten op het politiebureau.

AANHOUDING NA MISHANDELING
ZWIJNDRECHT- Een 18-jarige jongeman uit Zwijndrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 4 juni door de politie aangehouden. Dit gebeurde aan de Officiersvliet. De jongeman zou een 15-jarige jongen uit Ridderkerk en een 16-jarig meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht zonder aanleiding hebben geslagen. Het meisje liep verwondingen op aan het hoofd en heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

POGING INBRAAK:VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Aan de Hallincqlaan is op zondagmorgen 4 juni geprobeerd om in te breken. De 52-jarige bewoner werd omstreeks 05.50 uur wakker van een bonkend geluid. Toen hij naar beneden liep, zag hij dat geprobeerd was om een ruit in te slaan. Een buurman was getuige van de poging inbraak en belde direct met de politie. Aan de hand van het signalement kon de inbreker even later worden aangehouden. Een hand van de verdachte zat onder het bloed. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 31-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zondag op maandag 5 juni aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde aan de Achteromplaats. De man bleek een behoorlijke slok alcohol op te hebben. De verdachte is al eerder aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

PALINGSTROPER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op zondag 4 juni een 33-jarige man uit Boven-Hardinxveld aangehouden aan het Engelbrechtsplekske in Dordrecht. De man werd op heterdaad betrapt toen hij zijn illegale fuiken lichtte in de Sliedrechtse Biesbosch. De politie heeft de palingstroper meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij heengezonden. De politie heeft vier fuiken in beslag genomen.