Politie Zuid-Holland-Zuid

5 juni Hoeksche Waard

, 05-06-2006 o Persberichten district III

GROTE ALCOHOLCONTROLE
NUMANSDORP- Op vrijdagavond en nacht heeft er een grote alcoholcontrole plaats gevonden op de rijksweg A-29 bij Numansdorp. In totaal moesten 2130 mensen blazen. Een persoon had dermate veel alcohol op dat het rijbewijs werd ingevorderd. De hoogst gemeten promillage was 1,2 promille. In totaal werden er 21 mensen aangehouden. Hiervan waren er twee beginnend bestuurder. Tijdens de controle werd het kentekenleessysteem (catch-ken) ingezet. Dit leverde 12 hits op. Van deze twaalf waren er drie onverzekerd. De bestuurders zijn bekeurd. Aan de controle deden in totaal 66 politieagenten mee. Ook de brandweer, Rijkswaterstaat en 3VO verleenden hun medewerking tijdens de controle.

VERDACHTE SITUATIE
ZUID-BEIJERLAND- Op vrijdag 2 juni is er in de omgeving van de Molendijk en Buitendijk een bloedspoor ontdekt. Een 49-jarige toezichthouder van het natuurgebied ontdekte het bloedspoor en seinde de politie in. De politie nam de melding direct serieus en stelde een onderzoek in. Er werd onder meer een helikopter en een speurhondengeleider ingeschakeld. De brandweer heeft meehelpen zoeken in het water. s-Avonds kon aan de hand van een bloedproef worden vastgesteld dat het bloed niet afkomstig was van een mens, maar van een dier. De politie heeft echter geen gewond of gedood dier meer aangetroffen.

MAN AANGEHOUDEN
STRIJEN- In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 juni heeft de politie een 21-jarige man uit Strijen aangehouden. De man was de toegang ontzegd bij een café aan de Molenstraat. De eigenaar van het café had ingegrepen omdat de man te veel alcohol op had. De verdachte reageerde echter behoorlijk agressief toen hij uit het café gezet werd. Agenten troffen de man voor het café aan. Omdat hij totaal niet mee wilde werken, werd hij geboeid. De man was dermate agressief dat een agent genoodzaakt was om pepperspray te gebruiken. De politie heeft de verdachte ingesloten op het politiebureau in Dordrecht. Hier is hij verhoord en in de loop van zaterdag heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
OUD-BEIJERLAND- In een woning in Oud-Beijerland heeft de politie op zaterdag 3 juni een 43-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De verdachte is in verzekering gesteld.

DRIE JONGENS AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van zaterdag op zondag 4 juni heeft de politie drie jongens van respectievelijk 15, 16 en 17 jaar aangehouden. De drie worden ervan verdacht over een auto te hebben gelopen. Dit gebeurde aan het Frenkelerf. De politie trof de jongens afkomstig uit Oud-Beijerland en Mijnsheerenland aan bij het Gedempte Spui. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De 17-jarige jongen werd ingesloten op het politiebureau. De andere twee verdachten mochten na verhoor weer naar huis. De 17-jarige verdachte heeft bekend over de geparkeerde auto te hebben gelopen. In de loop van zondag 4 juni is hij heengezonden.

LITOUWERS AANGEHOUDEN
ZUID-BEIJERLAND- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 juni drie mannen uit Litouwen aangehouden. De mannen van 18, 23 en 27 jaar worden verdacht van het stelen van diesel. Dit gebeurde bij een bouwkraan aan de Ambachtsstraat in Zuid-Beijerland. Op de Industrieweg bij Numansdorp konden agenten de mannen staande houden. In de kofferbak van de auto lag een jerrycan. In de auto werden diverse plekken van vermoedelijk diesel aangetroffen. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

BRAND BIJ VOETBALVERENIGING
PUTTERSHOEK- In de nacht van zaterdag op zondag 5 juni is er brand uitgebroken bij de tribune van de voetbalvereniging aan de Eikenlaan in Puttershoek. De brand ontstond om ongeveer 02.45 uur. Het gaat vermoedelijk om brandstichting. De brandweer heeft het vuur snel geblust. Op het voetbalterrein troffen de agenten twee jongens aan. Een van de jongens had een bebloed gezicht. Deze 16-jarige man uit Puttershoek wil aangifte van mishandeling doen. De jongen ging bij de brand kijken en trof hier een groepje jongelui aan. De jongen zou zonder aanleiding door één van de jongens in het gezicht zijn geslagen. Hij is bij de Huisartsenpost behandeld aan zijn verwondingen.

AANHOUDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- De politie heeft op maandag 5 juni een 28-jarige man uit s-Gravendeel aangehouden bij de Rijksweg A-15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. De verdachte had nog twee vonnissen open staan en had geen geldig rijbewijs. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is ingesloten.