Resulteten onderzoek vaccin aarmoederhalskanker bemoedigend

Nieuwe gegevens tonen aan dat het hpv 16/18 kandidaat-vaccin van gsk tegen baarmoederhalskanker, zeer immunogeen is en goed verdragen wordt bij vrouwen ouder dan 25 jaar de eerste voorstelling van de gegevens van klinische studies die de immuunrespons onderzoeken bij vrouwen van 26-55 jaar oud, toont 100 percent vaccingebonden antilichaamrespons tegen hpv 16/18

De eerste gegevens, afkomstig van een klinische studie die de immuunrespons onderzoekt bij vrouwen van 26-55 jaar oud, tonen aan dat het kandidaat-vaccin van GlaxoSmithKline tegen baarmoederhalskanker, zeer immunogeen is en goed wordt verdragen. De gegevens die vandaag werden voorgesteld op het jaarlijks congres van de American Society of Clinical Oncology (ASCO) in Atlanta, GA. versterken de alsmaar toenemende bewijskracht dat het vaccin in staat is om bij vrouwen van alle leeftijden een sterke en duurzame immuunrespons te bieden.

In deze Fase III-studie vertoonden 100 percent van de vrouwen uit alle leeftijdsgroepen (15-55 jaar) die gevaccineerd werden met het kandidaat-vaccin van GSK tegen baarmoederhalskanker, een antilichaamreactie tegen HPV 16 en HPV 18 - de twee vaakst voorkomende, kankerverwekkende types HPV - één maand na beëindiging van de vaccinatiereeks. Bij controle 12 maanden na de eerste dosis bleven alle vrouwen seropositief, met antilichaamtiters die aanzienlijk hoger zijn dan deze na natuurlijke infectie. Het kandidaat-vaccin van GSK tegen baarmoederhalskanker bevat het innoverende, gepatenteerde adjuvantsysteem AS04, dat geselecteerd om er voor te zorgen dat dit vaccin een sterke en duurzame immuunrespons zou geven.

Deze nieuwe resultaten wijzen erop dat vrouwen ouder dan 25 jaar ook door vaccinatie zouden kunnen beschermd worden tegen infectie met HPV types 16 en 18. De antilichaamtiters waren inderdaad hoger dan of gelijk aan deze die werden waargenomen tijdens een afzonderlijke, langetermijn doeltreffendheidsstudie waarin vrouwen (15 - 25 jaar) gedurende 4,5 jaren een 100% bescherming vertoonden tegen HPV 16 en 18 infecties en de daaraan verbonden baarmoederhalsletsels. De gegevens tonen ook aan dat het kandidaat-vaccin van GSK tegen baarmoederhalskanker doorgaans veilig is en goed verdragen wordt door vrouwen uit alle bestudeerde leeftijdsgroepen. Dit bevestigt het reeds in eerdere studies aangetoonde veiligheidsprofiel. Bovendien werd reeds aangetoond dat het vaccin ook een degelijke bescherming biedt tegen infectie met de derde en vierde vaakst voorkomende types kankerverwekkend HPV, met name types 45 en 31. HPV types 16, 18, 45 en 31 zijn samen verantwoordelijk voor 80 percent van de baarmoederhalskankers wereldwijd.1

"Voor het allereerst zien we een vaccin tegen baarmoederhalskanker dat sterk immunogeen is bij vrouwen ouder dan 25 jaar. Dit zijn belangrijke gegevens aangezien oudere vrouwen een aanzienlijk risico blijven lopen om besmet te raken met kankerverwekkende types HPV. Deze beloftevolle resultaten duiden er op dat zowel jongere als oudere vrouwen door middel van vaccinatie kunnen beschermd worden tegen kankerverwekkende HPV 16 en 18 infecties en de daarmee gepaard gaande letsels die leiden tot baarmoederhalskanker," zei Prof. Dr Tino F. Schwarz, Stiftung Juliusspital Wuerzburg, Duitsland, de hoofdonderzoeker.

Dit vaccin werd ontworpen om vrouwen van alle leeftijden de best mogelijke bescherming tegen baarmoederhalskanker te bieden," verklaarde Dr Philippe Monteyne, Wereldwijd Hoofd Vaccinontwikkeling van GSK Biologicals. "Alle vrouwen lopen het risico om baarmoederhalskanker te krijgen door besmetting met kankerverwekkende types HPV. Deze resultaten zijn bemoedigend omdat ze de mogelijkheid bieden om alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd, te beschermen tegen baarmoederhalskanker dankzij vaccinatie tegen kankerverwekkende HPV-infectie."