West-Veluwe Vallei

Drie gewonden bij botsing
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:31:55

Harskamp - Bij een botsing tussen twee auto's op de kruising van de Westenengerdijk en de Laarweg in Harskamp zijn vrijdagavond drie inzittenden gewond geraakt. De slachtoffers, twee mannen van 19 en 22 jaar en een 22-jarige vrouw, allen uit Harskamp, zijn naar ziekenhuizen gebracht in Ede en Utrecht. De vrouw moest in verband met haar opgelopen letsel door de hulpdiensten van brandweer en ambulancedienst uit het wrak worden bevrijd. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over acht toen de negentienjarige Harskampse automobilist vanaf de Laarweg de kruising op reed. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan de 22-jarige automobilist, die van rechts over de Westenengerdijk was genaderd. De politie vermoedt dat de 19-jarige geen gordel had gedragen gelet op het opgelopen letsel. Ook werd hij op de passagiersstoel aangetroffen. Bij het ongeval werden drie ambulances, enkele brandweer voertuigen en de traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Peuter aangereden door camper
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:31:23

Stroe - Een jongetje van anderhalf uit Deventer is zaterdagochtend vermoedelijk licht gewond geraakt nadat hij op een camping in Stroe was aangereden door een camper. Het slachtoffertje zat in een kinderwagen die werd geduwd door zijn moeder, een 32-jarige vrouw. Op het campingterrein reed een 40-jarige man uit Huizen met zijn camper. Op een gegeven moment zou de Huizenaar de kinderwagen hebben aangereden, waarna het kind achterover viel en onder de camper terecht kwam. Het jongetje bleek onder meer enkele schaafwonden aan het hoofd te hebben opgelopen en is voor onderzoek per ambulance naar het Ziekenhuis Meander in Amersfoort gebracht. Volgens getuigen had de camper met zeer lage snelheid gereden. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongetje (4) gewond na val uit speeltoestel
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:30:45

Barneveld - Een vierjarig jongetje uit Barneveld is zaterdagmiddag gewond geraakt na een val uit een speeltoestel in zijn woonplaats. Het speeltoestel stond op de speelplaats van een school en ongeveer vier meter hoog. De jongen was op een gegeven moment naar beneden gevallen en door zijn ouders opgehaald. Thuis bleek de jongen het bewustzijn te verliezen waarop de ambulancedienst werd gewaarschuwd. Die zette ook de traumahelikopter in. De verwondingen leken echter mee te vallen, waarna de jongen uiteindelijk per ambulance naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei is gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Veenendaler gewond bij motorongeval
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:30:08

Ede - Een negentienjarige motorrijder uit Veenendaal is zondagmiddag met inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in Ede onderuit was gegaan. De man reed omstreeks half één met zijn motor door de bocht in de Maanderbroekweg. Door nog onbekende oorzaak remde de Veenendaler kort voor de bocht, waarbij hij de macht over het stuur verloor en onderuit ging. De motor kwam daarbij tegen een geleiderail en liep rondom schade op. Door de verkeersongevallendienst zal een technisch onderzoek worden ingesteld aan de motor van de Veenendaler. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietser gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:29:34

Nijkerkerveen - Een 53-jarige wielrenner uit Amersfoort is zondagochtend gewond geraakt nadat hij in Nijkerkerveen was aangereden door een bestelauto. Het slachtoffer, dat vermoedelijk een schouder uit de kom had, is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks half tien op de kruising van de Hooglandseweg met de Amersfoortseweg. Volgens verklaringen van betrokkenen en getuigen zou de bestuurder van de bestelauto, een 50-jarige man uit Amsterdam, vanaf de Amersfoortseweg rechtsaf een inrit in zijn gereden. Daarbij zag hij de fietser, die rechts voor hem in dezelfde richting reed, kennelijk over het hoofd. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jonge fietsdieven aangehouden door getuige
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:28:41

Ede - Twee jongens van twaalf en dertien jaar zijn zondagochtend door de Edese politie in de wijk Veldhuizen in hun woonplaats aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De twee waren kort daarvoor door een getuige in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Een zoon van de getuige had gezien dat de twee een fiets uit hun achtertuin hadden meegenomen en waarschuwde zijn vader. Die ging in de buurt op onderzoek uit en volgde een sleepspoor, waarna hij bij de beide knapen uitkwam die de buit nog in handen hadden. Gewaarschuwde agenten namen de beide jongens mee en voelde hen over het voorval aan de tand. Daarbij kwam aan het licht dat de twee in totaal nog drie andere fietsen zouden hebben gestolen. De gestolen fietsen bleken bij een van hen thuis te staan en zullen door de politie worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. De twee hadden de diefstallen bekend. Daarbij bleek nog een derde verdachte zijn betrokken. Hij, een eveneens twaalfjarige jongen uit Ede, is inmiddels ook verhoord. De drie zijn inmiddels weer op vrije voeten. Justitie beslist verder over hun lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie onderzoekt autobrand
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:28:09

Renkum - De Renkumse politie stelt een onderzoek in naar een autobrand, die in de nacht van vrijdag op zaterdag woedde op de Wilgenpas. Door nog onbekende oorzaak vloog rond half twee een geparkeerde bestelauto in brand. De brand weer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Een andere auto, die ernaast geparkeerd stond, liep ook brandschade op maar kon nog tijdig door buurtbewoners weggeduwd worden. De bestelauto had aanzienlijke schade opgelopen: de voorzijde, het motordeel en de cabine brandden geheel uit. De wagen is voor technisch onderzoek veiliggesteld. Bij het voorval raakte verder niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Twaalf bekeuringen bij caravancontrole
Publicatiedatum: 5-6-2006 15:27:35

Wolfheze - De politie van de unit Renkum/Wageningen heeft vrijdag bij een caravancontrole twaalf bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen waren allemaal voor technische mankementen zoals onjuist bevestigde losbreekreminrichtingen en versleten banden. In geval van kleine defecten werden geen bekeuringen uitgedeeld. Wel werden de defecten meteen verholpen door de Wegenwacht, die bij de controle aanwezig was. Tussen tien en zes uur werden door de politie in totaal 61 combinaties gecontroleerd. Motorrijders vingen caravans en aanhangers af op de A12 en omgeving, waarna de bestuurders naar de controleplaats aan de Van Nieuwenhuijzenweg werden geleid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606