Verzamelpersberichten maandag

's-Hertogenbosch, 05-06-2006

Jazz in Duketown rustig verlopen

s-Hertogenbosch Het tijdens het pinksterweekend in s-Hertogenbosch gehouden evenement Jazz in Duketown is mede wat de politie betreft rustig verlopen. De politie en de afdeling stadstoezicht van de gemeente zette tijdens het evenement per dag ongeveer 20 mensen extra in. Het incidentenbeeld was, ondanks de grote hoeveelheid mensen die op de been waren, rustiger dan in een normaal weekend. Behoudens enkele zoekgeraakte kinderen deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Stomdronken vrouw in bloemenperk

s-Hertogenbosch Zondagavond troffen agenten een stomdronken 31-jarige Bossche aan op de Lange Tuinstraat in s-Hertogenbosch. De vrouw lag in een bloemenperk en kon bijna niet op haar benen staan. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

Bromfietser (15) gewond bij ongeval

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 15-jarig Bosschenaartje gewond geraakt toen hij met een bromfiets aan het crossen was op het Goulmy en Baarplein in s-Hertogenbosch. De jongen verloor de macht over het stuur en reed in het voetgangersgebied tegen een betonnen paal. Hij is met een vermoedelijke sleutelbeenbreuk per de ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmorgen een 27-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging van een 46-jarige plaatsgenoot en vernieling van diens brommobiel bij een woning op de Derde Donk in s-Hertogenbosch. De verdachte was kennelijk op zoek naar een 17-jarige Bossche die zich bij haar vriend in de woning van het slachtoffer bevond. De verdachte had het meisje eerder die nacht al telefonisch lastiggevallen. Hij stond bij de woning o.a. tegen een hekwerk van de oprit te schoppen. Toen de 46-jarige bewoner daarop naar buiten kwam, werd hij bedreigd met een hobbymes. Verder gooide de verdachte een steen door de ruit van een op de oprit geparkeerde brommobiel. De verdachte is er daarop vandoor gegaan. De politie heeft hem elders in de wijk, na een korte achtervolging te voet, aangehouden. De verdachte is ingesloten.

Verdachte belediging verzet zich

s-Hertogenbosch Zondagavond is op de R. Van Kessellaan in s-Hertogenbosch een 57-jarige bewoner uit die straat aangehouden voor belediging. De man maakte beledigende opmerkingen in verband met het uitschrijven van bekeuringen door de agenten in de straat. De man is daarop aangehouden. In eerste instantie verzette hij zich. Hij is voor verhoor ingesloten.

Verkeersongeval met letsel

Rosmalen - Zondagmiddag vond er op de kruising Raadhuisstraat/Venstraat in Rosmalen een aanrijding plaats tussen een 25-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch en een 55-jarige automobiliste uit Rosmalen. De 27-jarige manlijke inzittende van de Bossche automobiliste is lichtgewond overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch. De auto van de Rosmalense kwam via een tuin tegen de gevel van een woning tot stilstand. Beide voertuigen waren totaal vernield.

Dronken vrouw beledigt en discrimineert agenten

Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 47-jarige vrouw uit Son aangehouden voor belediging en discriminatie van agenten. De politie had een inbraakmelding binnengekregen op de Nachtegaal in Sint Oedenrode. Terplaatse troffen zij de dronken vrouw aan die onmiddellijk begon te schelden en te tieren. Zij beledigde de agenten. Nadat zij ondanks een dringend verzoek daartoe niet stopte is ze aangehouden. De vrouw ging tijdens het transport naar het bureau gewoon door met discriminerende en beledigende opmerkingen. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt vernieler aan

Boxtel De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Stationsstraat in Boxtel een 39-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor vernieling. De man had zich lastig gedragen in een terplaatse gelegen horecagelegenheid en was net door vrienden naar buiten begeleid. Hij vernielde kort daarna een ruit van ongeveer twee bij drie meter van de zaak. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt verdachte autodiefstal aan

Erp De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Kersenstraat in Uden een 23-jarige man uit die plaats aangehouden als verdacht van autodiefstal. De man zou de auto eerder die nacht op een parkeerplaats aan het Hackerom in Erp hebben ontvreemd. De auto werd later brandend aangetroffen op de Vijfhuizerweg in Uden. De brandweer kon niet meer voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhovenaar aangehouden voor baldadigheid

Erp Zondagavond is een 24-jarige Eindhovenaar in een tent van het evenement Pinksterpar-T aangehouden voor baldadigheid. De jongen klom ondanks een eerdere waarschuwing van de beveiligers in een tentpaal. Toen laatstgenoemden de man naar beneden trokken, scheurde de tent. De verdachte is aangehouden voor baldadigheid.

Man aangehouden voor verstoring openbare orde

Erp Zondagavond is op het evenemententerrein van Pinksterpar-T aan de Hackerom in Erp een 32-jarige man aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man was wegens lastig gedrag al meerdere keren door de beveiliging van het terrein verwijderd en bleef maar terugkomen. Hij is daarop aangehouden. Bij de aanhouding is gebruik gemaakt van een surveillancehond.

Verkeersongeval met letsel op rijksweg A59

Nuland In de nacht van zondag op maandag is er op de Rijksweg A59 in Nuland op de rijbaan richting Nijmegen een 36-jarige man uit Oss met zijn auto achterop een auto bestuurd door een 51-jarige man uit Oss gereden. De voorste auto vloog daarop in brand. De bestuurder en een inzittende van deze auto liepen lichte verwondingen op en konden terplaatse worden behandeld. Een 83-jarige inzittende uit deze auto moest per ambulance met hartklachten naar het Jeroen Boschziekenhuis worden overgebracht. De 36-jarige Ossenaar is met o.a. een gebroken sleutelbeen, een hoofdwond en brandwonden overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. Hij is in verband met vermoedelijk alcoholgebruik aangehouden.

Ossenaar aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Oss In de nacht van zondag op maandag is een 23-jarige inwoner uit Oss op de Eikenboomgaard in zijn woonplaats aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man probeerde de confrontatie te zoeken met andere jongeren. De verdachte is daarop gevorderd zich te verwijderen. Hij heeft kwam daarop steeds weer terug. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging/diefstal

Oss Zondagmiddag zijn een 15-jarige Ossenaar en zijn 44-jarige vader aangehouden voor openlijke geweldpleging en diefstal. Het tweetal wordt ervan verdacht aan de Looveltlaan in Oss een 16-jarige Ossenaar te hebben bedreigd en zijn bromfiets te hebben ontvreemd. Een andere 16-jarige Ossenaar werd bedreigd en mishandeld. De twee jongens stonden met een groepje jongeren op straat, toen de twee verdachten de straat in kwamen lopen. De jongste verdachte begon onmiddellijk te schelden tegen één van de slachtoffers. De twee hadden in het verleden al eerder onenigheid met elkaar gehad. Eén van de slachtoffers ging er vandoor. De twee verdachten sloegen en bedreigden o.a. met een ploertendoder daarop het tweede slachtoffer. Ook deze wist uiteindelijk te ontkomen. Hij liep lichte verwondingen op. De jongste verdachte reed daarop weg met de bromfiets van de slachtoffers. De politie heeft de vader in zijn woning in Oss aangehouden en de ploertendoder inbeslaggenomen. De zoon kwam zich later op verzoek van de politie melden op het bureau. Beide verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

Dronken man met XTC aangehouden

Grave De politie heeft zondagmiddag op de Trompetterstraat in Grave een 27-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openbare dronkenschap en het bezit van XTC. De man gedroeg zich kort daarvoor zeer vervelend op het kermisterrein. Bij de fouillering na zijn aanhouding, troffen de agenten 22 XTC-pillen bij hem aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietser (75) onder invloed

Oeffelt Zondagavond zagen surveillerende agenten dat een 75-jarige bromfietser op de Melder in Oeffelt wel een erg groot gedeelte van de weg nodig had. De man reed zeer slingerend en veroorzaakte bijna een aanrijding met een hem tegemoetkomende personenauto. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur.

Verdachte mishandeling aangehouden

Sint Anthonis In de nacht van zondag op maandag is een 17-jatige man uit Venray bij een discotheek aan de Brink in Sint Anthonis aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige jongen uit Vierlingsbeek. De verdachte meende dat het slachtoffer een vriendin van hem lastig viel en gaf hem daarop een klap. Het slachtoffer liep daarbij een gezwollen lip op. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.