2e persbericht van maandag 5 juni 2006

Eindhoven, 05-06-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Politie betrapt fietsendief

De politie zag dat een man op de Havenweg een damesfiets optilde om vervolgens een eindje verderop het slot van de tweewieler open te breken. De man, een 26-jarige Helmonder, is daarop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal speeltoestel

Tussen zondag 16.00 en maandag 13.30 uur is ingebroken op het terrein van het kinderdagverblijf Villa Vrolijk, gelegen aan de Geldropseweg. Weggenomen is een speeltoestel.

Oirschot: Woninginbraak

Uit een woning aan de Oude Grintweg is tussen zondag 22.30 en maandag 11.30 uur ingebroken. Weggenomen zijn een lcd-televisie en een flatscreen. Een raam aan de voorzijde van de woning was vernield.

Reusel: Politie vordert rijbewijs in van beginnend bestuurder

De politie vorderde maandagochtend om 5.00 uur het rijbewijs in van een 20-jarige bestuurder uit Bladel. Dat gebeurde op de Wilhelminalaan. Bij controle bleek de verdachte gedronken te hebben. Hij is daarop aangehouden. Zijn alcoholpromillage bedroeg 0,95 promille. Eerder dit jaar was tegen de verdachte ook al proces-verbaal opgemaakt voor rijden met teveel drank op. Vanaf 1 januari dit jaar gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe alcohollimiet van 0,2 promille is er voor alle brom- en snorfietsen tot 24 jaar. En voor iedereen die zn rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002 of het nog gaat halen. De 0,2 promille limiet geldt de eerste vijf jaar nadat je je rijbewijs hebt ontvangen. Van de ongeveer 250 doden en 3.500 zwaargewonden per jaar door alcohol in het verkeer, is ongeveer een kwart jonger dan 24.

Cranendonck: Politie houdt verdachte van diefstal/heling auto aan

De politie hield maandagochtend om 6.20 uur op de parkeerplaats Groote Bleek langs de A2 een 22-jarige man uit Ommel aan. De politie zag de man in een auto slapen. De auto was gestolen. De verdachte had ook nog een geldboete van 285 euro of vijf dagen hechtenis openstaan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Someren: Politie houdt dronken bestuurder aan, rijbewijs ingevorderd

Een 25-jarige bestuurder uit Helmond is maandagochtend omstreeks 6.45 uur door de politie aangehouden op de Kerkendijk. De man stond stil langs de weg. Zijn auto was beschadigd aan de voorzijde. Toen hem gevraagd werd mee te werken aan een blaastest, weigerde hij iedere medewerking. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Son: LCD-televisie gestolen

In een serre van een woning aan de Prunuslaan is tussen zaterdag 15.00 en zondag 9.30 uur een lcd-televisie gestolen. Een van de toegangsdeuren van de serre was opengebroken.