Gemeente Alkemade


Informatie- en inspraakbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan parapluherziening recreatieverblijven

Dinsdagavond 6 juni 2006 vindt een informatie- en inspraakbijeenkomst plaats over het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan parapluherziening recreatieverblijven. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen is van harte uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op het nieuwe bestemmingsplan parapluherziening recreatieverblijven, waarna een ieder de gelegenheid krijgt om een reactie te geven of vragen te stellen. Adviesbureau SAB, mede opsteller van het voorontwerp bestemmingsplan is ook aanwezig op deze avond.

Ter inzage
Het voorontwerp ligt met ingang van donderdag 25 mei 2006 voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage in de Leeskamer Publiek van het gemeentehuis. Inzage is mogelijk op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur of op afspraak. Reacties op het voorontwerp kunnen binnen de genoemde termijn schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders.

Achtergrondinformatie
Vooruitlopend op deze bestemmingsplanprocedure zijn er voor wat betreft permanente bewoning van recreatieverblijven verscheidene besluiten genomen. Zo heeft de gemeenteraad op 29 juni 2004 de beleidsnota "Permanente bewoning van recreatieverblijven; van visie naar actie" vastgesteld . In deze beleidsnota zijn criteria en definities opgenomen ten aanzien van permanente bewoning van recreatieverblijven. Vervolgens hebben respectievelijk het college en gemeenteraad op d.d. 21 december 2004 en 13 september 2005 een standpunt ingenomen ten aanzien van de verschillende locaties voor wat betreft handhaving van de recreatiebestemming dan wel omzetten van de recreatiebestemming naar een woonbestemming. Deze parapluherziening is de planologisch juridische uitwerking van dit raadsbesluit.

Het plangebied omvat nagenoeg de hele gemeente Alkemade. Door deze parapluherziening worden de bestemmingsplannen aangevuld/gewijzigd die regels bevatten voor recreatieverblijven. Op de plankaarten van dit bestemmingsplan is aangegeven welke specifieke locaties een nieuwe bestemming krijgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Weide van de sectie Ruimtelijke Ordening, kamer 114, tel (071) 332 72 08 of per e-mail info@gemeentealkemade.nl.