Politieberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 06-06-2006

Rijden onder invloed

HOOGLAND - Op dinsdag werd een 43-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 01.50 uur werd een automobilist gecontroleerd op de Bunschoterstraat. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies op het bureau 435 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT- Op maandagavond werd van 21.55 tot 22.15 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 17 bestuurders blazen en blies 1 bestuurder 260 ug/l terwijl 220 is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

AMERSFOORT- In de nacht van zondag op maandag werd er brand gesticht in twee brommobielen. Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de brandweer de melding dat twee brommobielen in brand stonden aan de Albert Schweitzersingel. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat er veel schade ontstond. De politie heeft het sterke vermoeden dat er brandstichting in het spel is en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844; Eemland zuid.

Buurtbewoner geslagen

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een man geslagen door een buurtbewoner. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een 37-jarige bewoner een buurtbewoner aan de Bruggensingel zuid zou hebben geslagen. De politie werd gewaarschuwd en de man uit Amersfoort werd aangehouden. Vermoedelijk had deze geweldsuitbarsting te maken met een eerder conflict dat tussen enkele buurtbewoners en de man had plaatsgevonden.