Gemeente Ede

Nummer 115 / Ede, 5 juni 2006

Burgemeester R.C. Robbertsen reikt koninklijke onderscheiding uit De heer C. Scherpenisse Lid in Orde van Oranje-Nassau

De heer C. (Cent) Scherpenisse (60) uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester R.C. Robbertsen heeft hem zaterdag 3 juni de versierselen opgespeld die bij deze koninklijke onderscheiding horen. De uitreiking was tijdens het dertiende Heide Judo Toernooi in sporthal t Riet in Ede. Scherpenisse ontving de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten als vrijwilliger voor de judosport.

Vanaf 1975 is de heer Scherpenisse als docent judo verbonden aan sportschool Venendaal in Ede. In deze functie is hij zeer betrokken bij de opleiding van jonge mensen. Ruim 30 jaar heeft hij als vrijwilliger jongeren gestimuleerd vrijwillig mee te werken aan toernooien en activiteiten van sportschool Venendaal in de hele gemeente Ede.
Daarnaast stimuleerde de heer Scherpenisse leerlingen om zich te scholen als judo docent en als scheidsrechter, zodat de Judo Bond Nederland de beschikking had over voldoende gekwalificeerde scheidsrechters.

Toernooi

In Ede heeft de heer Scherpenisse het initiatief genomen jaarlijks een internationaal judo toernooi te organiseren, waar judokas van vier landen aan meedoen met in totaal ruim 800 deelnemers. Dit Heide Judo Toernooi is zaterdag 3 juni voor de dertiende keer georganiseerd en heeft een vaste plaats gekregen op de kalender van de Judo Bond Nederland.
Als docent judo heeft de heer Scherpenisse een aantal judokas begeleid en geschoold tot Nederlands Kampioen.
Daarnaast is de heer Scherpenisse al ruim dertig jaar scheidsrechter op nationaal niveau bij de Judo Bond. Hij heeft ervoor gezorgd dat vanuit de sportschool een grote groep jongeren mee heeft gedaan aan de districtsopleiding Scheidsrechters. Daartoe heeft hij een eigen vooropleiding opgezet in de sportschool om jongeren te stimuleren deel te nemen aan de scheidsrechteropleiding van het district.
---

Nadere informatie: Henk Faas, communicatieadviseur (0318) 68 01 38

Laatste wijziging: 06-06-2006