Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 juni 2006

Aanhouding na diefstal fietsen

Enschede

Op maandag 5 juni hield de politie om 08.00 uur een 49 jarige Deventernaar aan wegens diefstal van fietsen. Een politieagent had op zondagavond 4 juni dezelfde verdachte al gewaarschuwd, toen deze zich verdacht ophield bij de fietsen in de stalling op het Stationsplein in Enschede.

Op maandag 5 juni zag de agent de verdachte rijden op een fiets en een tweede fiets op zijn schouder op de Beekstraat in Enschede. De verdachte bekende onmiddellijk beide fietsen te hebben gestolen, waarop de agent hem aanhield.

De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Bij de woning van de verdachte trof de politie meerdere fietsen en delen van fietsen aan. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-070381)

Motorrijder gewond bij aanrijding

Enschede

Op maandag 5 juni vond om 21.00 uur een aanrijding met letsel plaats op de B W ter Kuilestraat in Enschede. Een 34 jarige Enschedeër reed op zijn crossmotor over genoemde straat en reed tegen een geparkeerd staande auto. Volgens getuigen reed de 34 jarige op het achterwiel en met vrij hoge snelheid door de straat. Vermoedelijk raakte het achterspatbord de grond, waardoor de motorrijder uit balans raakte en over de kop sloeg. Daarna gleed hij met zijn motor nog tientallen meters door om uiteindelijk tegen een geparkeerde auto tot stilstand te komen. De 34 jarige ging daarna lopend verder, totdat hij van pijn neerviel. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De motor en de aangereden auto, eigendom van een 56 jarige Enschedeër, werden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.(06-070562)

Bedreiging

Borne

De politie kreeg op maandag 5 juni om 14.50 uur een melding van een vechtpartij op het Blauwgras in Borne. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de rust al weer teruggekeerd. Daarop besloten de agenten weer weg te gaan. Op dat moment vond een 54 jarige man uit Borne het nodig om de agenten te bedreigen en te beledigen. Daarop werd de verdachte aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-070459)

Aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging

Denekamp

Op maandag 5 juni werd om 14.47 uur een vernieling gemeld bij een woning aan De Roerdomp in Denekamp. De 19 jarige bewoner had kort daarvoor bezoek gehad van een 17 jarige Lossernaar. Deze had nog een appeltje met hem te schillen en wilde verhaal komen halen. Daarbij bedreigde de 17 jarige Lossernaar de 19 jarige met een ijzeren staaf en verliet daarna de woning. Even later kwam hij terug en gooide in gezelschap van een 19 jarige man uit Gronau met stenen de ruit van de woning van de 19 jarige in. Daarna gingen beiden er in de auto vandoor. De politie onderschepte deze auto op de Gronausestraat in Losser. De 17 jarige zat als bijrijder in de auto. Zowel hij als de 19 jarige Gronauer werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. De politie trof bij onderzoek in de auto nog diverse goederen aan, waaronder een van diefstal afkomstige radio en diverse gereedschap. Ook werd een ijzeren staaf in de kofferbak aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. Tevens bleek de auto niet verzekerd te zijn en had de 19 jarige geen rijbewijs. Daarvoor wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. (06-070463)

Auto gestolen

Holten

Op dinsdag 6 juni deed een 32 jarige man uit Holten aangifte van diefstal van zijn auto. De auto betreft een metallic groene Skoda, type Octavia met het kenteken 83-HP-VR. Deze werd weggenomen vanaf de AJ Goldsteinstraat in Holten tussen maandag 5 juni omstreeks 19.30 uur en dinsdag 6 juni om 07.30 uur. (06-070645)

Man doet aangifte van mishandeling; politie houdt vijf verdachten aan

Hellendoorn

De politie kreeg op maandag 5 juni om 21.50 uur een melding van een vechtpartij in Hellendoorn. Politieagenten begaven zich naar een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat en troffen daar een gewonde man aan. De 44 jarige man uit Nijverdal verklaarde te zijn mishandeld door zes mannen. De mannen waren die avond naar de horecagelegenheid gekomen waar op dat moment een besloten feest plaatsvond. Een van de mannen wilde zijn ex-vriendin spreken. De 44 jarige Nijverdaller gaf aan dat het een besloten feest was en verzocht de mannen te vertrekken. Na enig heen en weer geduw vertrokken zij ook. Een minuut of tien later kwamen de zes mannen weer de feestruimte binnen en mishandelden de 44 jarige Nijverdaller. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht. De politie stelde een onderzoek in en hield vijf verdachten aan. De mannen uit Nijverdal en Wierden in de leeftijd van 19 tot 24 jaar werden voor verhoor opgesloten. De politie verwacht binnenkort de zesde verdachte aan te houden. Het slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan. (06-070576)

Politie houdt lastige cafébezoekers aan

Rijssen

In verband met een vechtpartij werd op maandag 5 juni om 23.15 uur de komst van de politie verzocht bij een horecagelegenheid aan de Watermolen in Rijssen. Ter plaatse bleek dat een groep personen uit Vriezenveen het aan de stok hadden gekregen met een groep uit Rijssen. De groep uit Vriezenveen was het café uitgezet. Zij bleven zich buiten erg vervelend gedragen. Politieagenten vorderden de bezoekers uit Vriezenveen te vertrekken. In eerste instantie voldeden ze hieraan. Drie mannen dachten toch terug te moeten komen en werden door de agenten aangehouden. De mannen, twee inwoners van Vriezenveen (18 jaar en 24 jaar) en een inwoner van Wierden (22 jaar), werden meegenomen naar het politiebureau en voor verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-070582)

Sonja Eerhard en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --