Persberichten 06/06 middag

Regio, 06-06-2006

Noordwijk Verkeerscontrole In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juni is een grote verkeerscontrole gehouden aan de Van Berckelweg. Naast de verkeersdienst, het Permanent Autoteam en het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden, waren ook aanwezig het Openbaar Ministerie, de douane met drugshonden, de belastingdienst de Koninklijke Marechaussee. In totaal werden 96 voertuigen gecontroleerd. Er werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere; het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, niet kunnen tonen van een rijbewijs, verlichting, autogordel, geen geldige APK, gladde banden, niet handsfree bellen. Een auto werd in beslaggenomen vanwege de overschrijding van de maximum snelheid met 100 km/u. Ook het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Bij een persoon werden elf xtc pillen en twee zakjes weed aangetroffen en in beslaggenomen. Door het Regionaal Verkeershandhavingsteam werden 255 blaastesten afgenomen. Er werd twee keer proces verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Rijnsburg Inbraak in woning De politie is begonnen met een onderzoek naar twee inbraken in woningen aan de Nassaulaan. Ze werden tussen middernacht van dinsdag 6 juni en vanmorgen 08.45 uur gepleegd. Men kwam binnen door deuren te forceren. Uit de woningen werden onder meer gestolen sleutels en een laptop met toebehoren. De politie hield al een buurtonderzoek maar dit leverde nog niet het gewenste resultaat op. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Leimuiden Aanrijding Op de kruising Tuinderij met het Kloofpad ontstond dinsdag 6 juni rond 07.35 uur een aanrijding tussen een 36 jarige fietsster uit Leimuiden en een 44 jarige automobilist uit Leimuiden. Vermoedelijk verleende de vrouw geen voorrang aan de auto en werd geraakt. Bij de val liep zij verwondingen aan hoofd en schouder op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Boskoop Inbraak in woning De politie is begonnen met een onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Von Sieboldstraat. De inbraak vond plaats op zondag 4 juni tussen 17.00 en 17.45 uur. Men kwam via het dak en vernielde ruit de woning binnen. Uit de woning werden enkele sieraden gestolen. De politie zet haar onderzoek voort.

Reeuwijk Inbraak in woning De politie is begonnen met een onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Roland Holstlaan. De inbraak werd vermoedelijk gepleegd op de late vrijdagavond van 2 juni. Uit de woning werd een flatscreen televisie en laptop gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Gouda Autos bekrast De politie is begonnen met een onderzoek naar de vernieling aan zon 15 autos die stonden geparkeerd aan het Gloriantplantsoen. De autos waren aan de zijkant en op motorkap bekrast en enkele hadden deuken mogelijk veroorzaakt door een hamer. De vernieling werd vrijdagavond 2 juni ontdekt maar kan zijn gepleegd vanaf donderdag 1 juni. Een door de politie gehouden buurtonderzoek leverde tot dusver geen belangrijke informatie op. De politie vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie in Gouda via 0900-8844.

Gouda Aanhouding voor vrijheidsbeneming De politie heeft dinsdag 6 juni rond 11.15 uur aan de Johannes Poststraat een 25 jarige Gouwenaar aangehouden. De politie was naar het adres geroepen door de werkgever van twee monteurs die niet meer uit de woning gelaten werden door de verdachte. De verdachte was het niet eens over de extra werkzaamheden die tegen betaling uitgevoerd moesten worden en dacht de twee door verbaal geweld op andere gedachten te brengen. Daarbij werd het ze belet de woning te verlaten. Wel werd bellen toegestaan waarmee de werkgever in kennis werd gesteld. Toen deze aan de deur ook problemen ondervond werd de politie ingeschakeld. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Haastrecht Inbraak in woning De politie is begonnen met een onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Grote Haven. De inbraak werd zaterdagavond 3 juni gepleegd. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de dader(s) is/zijn binnengekomen. Uit de woning zijn bankpasjes en is geld gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Lekkerkerk Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft dinsdagmorgen, 6 juni, een hennepkwekerij c.q. stekkerij aangetroffen in een loods aan de Burgemeester van de Willigenstraat. De politie had informatie dat daar mogelijk een hennepkwekerij gevestigd was. De politie heeft hierna verder onderzoek verricht waarna besloten werd een instap te doen in het pand. Er werden twee ruimtes aangetroffen met ruim 23.000 hennepstekjes. Daarnaast werd in een andere ruimte een kwekerij met 270 grote stekplanten aangetroffen.Tevens bleek er sprake te van illegale stroom aftap. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Lekkerkerk Inbraak in woning De politie is begonnen met een onderzoek naar een inbraak in een woning aan het Zwarte Sternpad. De inbraak werd zondag 4 juni tussen 15.30 en 20.00 uur gepleegd. De dader(s) kwam via een raam binnen. Het is nog niet bekend of en welke goederen uit de woning zijn gestolen. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden die echter zonder positief resultaat bleef. De politie gaat verder met haar onderzoek.