Rusland opent nieuw proefcentrum voor nanotechnologie met ...

Fei company

Rusland opent nieuw proefcentrum voor nanotechnologie met FEI-tools

HILLSBORO, Oregon, June 6 /PRNewswire/ --


- FEI speelt een belangrijke rol in Moskous nieuwe wetenschappelijk en technisch 'Center of Excellence' voor de ontwikkeling van nanotechnologie

FEI Company (Nasdaq: FEIC) heeft vandaag aangekondigd dat drie van zijn systemen, waaronder Tecnai(TM) T12 en T30 transmissie elektronenmicroscopen (TEMs) en een Quanta(TM) 3D DualBeam(TM), werden gekozen als belangrijkste basistools voor Ruslands nieuwe wetenschappelijk en technisch Center of Excellence voor de ontwikkeling van nanotechnologie. Het ultramoderne centrum zal onderzoekers en ontwikkelaars uit de hele Russische Federatie toegang bieden tot geavanceerde mogelijkheden voor het scannen, analyseren en manipuleren op nanoscaal.

Dit miljoenencentrum wordt gefinancierd door de Russische Federatie. In 2007 zal Ruslands totale investering in de ontwikkeling van nanotechnologie naar verwachting meer dan US$ 400 miljoen bedragen. Wereldwijd zullen de totale overheidsinvesteringen in de ontwikkeling van nanotechnologie in 2006 naar verwachting US$ 5 miljard bereiken. Particuliere investeringen door bedrijven zullen dit jaar waarschijnlijk voor de eerste keer de overheidsinvesteringen overtreffen en bijna US$ 6 miljard bedragen.

"Overheidsinvesteringen in nanotechnologie werden oorspronkelijk geleid door Europa, Noord-Amerika en Japan," zei Sean Murdock, executive director van de in Amerika gevestigde NanoBusiness Alliance. "Nu doen landen zoals Rusland, China, Brazilië en Indië mee en investeren aanzienlijke bedragen. Nu het nanotechnologietijdperk aan stootkracht wint, wordt de technologie niet alleen erkend als tool voor economische ontwikkeling, maar ook als de schaal waarop alle toekomstige wetenschappelijke doorbraken en productdoorbraken zullen plaatsvinden. Het doet ons genoegen dat een Amerikaans bedrijf zoals FEI een dergelijke belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van nanotechnologie over de hele wereld."

Het Russische centrum heeft de Tecnai T12 en T30 systemen gekocht. Het derde systeem, de Quanta 3D DualBeam, zal geleverd worden door Systems for Microscopy and Analysis, de verkoopagent van FEI in Rusland. FEI en Systems for Microscopy and Analysis verheugen zich op de nauwe samenwerking met het Center of Excellence bij de verdere ontwikkeling van procedures en toepassingen voor het kenmerken en manipuleren op nanoschaal.

Het wetenschappelijke en technische Center of Excellence voor de ontwikkeling van nanotechnologie is gevestigd in Moskou. Het werd op 3 juni 2006 officieel geopend door Russische functionarissen. De Russische delegatie werd geleid door professor Michail V. Kovalchuk, minister van wetenschap, technologie en onderwijs onder president Vladimir Putin van de Russische Federatie. Staatssecretaris 'Commerce for Technology' voor de Verenigde Staten Robert Cresanti en Bob Gregg, executive vice president of sales and service voor FEI, namen deel aan de openingsceremonie. Het was Cresanti's eerste bezoek aan Rusland sinds zijn benoeming in maart tot 'Under Secretary for Technology' onder president Bush.

"Wij bij FEI voelen ons zeer vereerd dat we zijn gekozen als partner voor de ondersteuning van het werk van Ruslands nieuwe Center of Excellence van wereldklasse," zei Bob Gregg van FEI. "We zijn bovendien trots dat we niet alleen een aantal van de beste basistools leveren, maar dat we een bijdrage leveren aan het succes van 's werelds toonaangevende onderzoekers en ontwikkelaars bij het creëren van nieuwe producten en technologieën. Deze vooruitgangen zullen naar verwachting de belangrijkste mondiale problemen aanpakken en de levenskwaliteit over de hele wereld verbeteren."

Over FEI

FEI's Tools for Nanotech(TM), met gefocusseerde ionen- en elektronenstraal technologieën, leveren 3D-mogelijkheden voor het kenmerken, analyseren en modificeren met resoluties onder het sub-.Ñngströmniveau en innovatieve oplossingen voor klanten die werkzaam zijn in de nanobiologie, nano-onderzoek en nano-elektronica. Met R&D centra in Noord-Amerika en Europa, en verkoop- en serviceactiviteiten in meer dan 50 landen over de hele wereld, brengt FEI de nanoschaal binnen het bereik van toonaangevende onderzoekers en fabrikanten, zodat ze een aantal van de grootste ideeën van deze eeuw kunnen verwezenlijken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van FEI op: www.fei.com.

Aansprakelijkheidsverklaring (Safe Harbor Statement)

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen, waaronder verklaringen over de verkoop van Tecnai TEM en Quanta 3D DualBeam systemen en over toekomstige uitgaven en investeringen in de ontwikkeling van nanotechnologie. Factoren die van invloed zouden kunnen zijn op deze op de toekomst gerichte verklaringen zijn, onder andere, de toekomstige prestaties van de tools van FEI op locatie bij de klant; onvermogen van klanten om nieuwe technologieën toe te passen; en een gebrekkige groei van de economie, zowel op nationaal als internationaal niveau. Raadpleegt u onze formulieren 10-K, 10-Q en andere documenten ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission voor aanvullende informatie met betrekking tot deze factoren en andere factoren die ertoe kunnen bijdragen dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van deze op de toekomst gerichte verklaringen. FEI ziet af van de verplichting om de op de toekomst gerichte verklaringen bij te werken.

Website: www.feicompany.com