Gemeente Helden

Voortgang Herinrichting Steenstraat (periode mei)

Uitvoering (algemeen)

Na diverse stagnaties, die tijdens de uitvoering in de winterperiode zijn ontstaan, verlopen de werkzaamheden zeer voorspoedig, mede door de goede weersomstandigheden. Begin mei zijn door de aannemer asfaltwerkzaamheden uitgevoerd. Bedrijven en aanwonende vanaf rotonde Everlo tot aan het Everloplein zijn hierdoor veel beter bereikbaar. Ook zijn de voetpaden op dit wegvak weer goed beloopbaar.

Op de Bergweg wordt de riolering gelegd om het oppervlaktewater van het bedrijventerrein Kennedylaan naar de Groenstraat af te kunnen voeren.

Uitvoering korte termijnplanning

De aannemer gaat zich concentreren op de werkzaamheden gelegen binnen het wegvak Everloplein/Hulsweg. De bestaande asfaltconstructie tussen Everloplein en Heibloemseweg is al verwijderd. Deze week wordt ook de asfaltconstructie van Heibloemseweg tot bij Steenstraat 90 verwijderd, waardoor het nieuwe riool aangebracht kan worden. Op enkele locaties voeren de nutsbedrijven werkzaamheden uit. De planning is dat over circa 4 weken die nieuwe asfaltconstructie tussen Everloplein en Hulsweg aangebracht wordt. Na deze werkzaamheden wordt de bestratingwerkzaamheden afgerond. Eind mei wordt gestart met de uitvoering van het Everloplein.

Bereikbaarheid winkeliers/ondernemers

Door het aanbrengen van de eerste asfaltlagen tussen rotonde Everlo en het Everloplein zijn de aanliggende winkeliers/ondernemers vanaf rotonde Everlo weer goed bereikbaar. De bedrijven tussen Everloplein en Hulsweg ondervinden in deze periode veel overlast, maar zijn toch allemaal bereikbaar. Met name de Boerenbond/LLTB en Firma Vissers zijn bereikbaar via de Heibloemseweg.

12-5-2006 09:28