Gemeente Oud-Beijerland

Burgemeester bezoekt jubilerend echtpaar

Voor het echtpaar Stougie uit Oud-Beijerland is dinsdag 6 juni a.s. een heugelijke en gedenkwaardige dag. Het is dan namelijk zestig jaar geleden dat de heer A. Stougie en mevrouw N. Stougie - Konijnendijk elkaar het jawoord gaven. De bruidegom zag het levenslicht in 1927; voor de bruid was dat een jaar eerder. Beiden zijn geboren in Oud-Beijerland. Een snelle rekensom leert dus dat de heer Stougie 79 en mevrouw Stougie 80 jaar oud is. Ze leerden elkaar al kennen op veertien jarige leeftijd. Het echtpaar woont al sinds hun huwelijk in 1946 met veel plezier in Oud-Beijerland. Burgemeester T. Netelenbos brengt het jubilerende bruidspaar dinsdag 6 juni a.s. om 16.00 uur een felicitatiebezoek en overhandigt hen dan een presentje namens het gemeentebestuur.

Kort na zijn huwelijk moest de heer Stougie, samen met vele andere landgenoten, naar Indonesië. Teruggekeerd in Nederland verdiende hij zijn dagelijks brood als boerenknecht, vervolgens trad hij in (ploegen)dienst bij Koni. Voor zijn werk is hij verschillende keren naar Amerika geweest. Heel lang geleden fungeerde de bruidegom ook nog als lantaarnopsteker aan de Zinkweg. Ook verbouwde hij lange tijd groente en aardappels.

Zijn vrouw heeft altijd de zorg voor het gezin gehad en maakte met plezier kleding voor kinderen en kleinkinderen en breide de mooiste truien (aldus haar dochter) voor zichzelf en haar man. Momenteel puzzelt ze heel veel. Het echtpaar bracht in het verleden heel veel tijd door op de camping. De kleinkinderen kwamen dan elk jaar wel een keer logeren.

Het echtpaar heeft drie kinderen (twee dochters en een zoon) en de familie is daarnaast uitgebreid met acht kleinkinderen (drie kleindochters en vijf kleinzoons). Sinds maart van dit jaar zijn zij ook de trotse overgrootouders van een achterkleinzoon. Dat er een hechte familieband is, blijkt wel uit het feit dat het echtpaar elk jaar met de hele familie een barbecue houdt.

Vorig jaar is de heer Stougie erg ziek geweest, maar gelukkig gaat het weer redelijk. Ze ondernemen samen fietstochten en maken af en toe een wandeling.