Politie Drenthe

Woning brandt volledig uit

Politie doet onderzoek naar oorzaak

Assen, 06-06-2006 o Een hoekwoning aan de Rabenhaubtstraat Bethem Reddingiusstraat is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand.

De 56-jarige bewoonster merkte rond drie uur dat haar woning in brand stond. Zij is zelf het huis uitgevlucht en heeft de hulpdiensten gealarmeerd. Toen de politie en brandweer om drie uur ter plaatse kwamen stond de hele woning al in brand. Door de politie zijn de bewoners uit naastgelegen woningen geëvacueerd. Zon zes personen hebben bij bewoners uit de buurt onderdak gevonden. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand moet worden onderzocht.

De politie trof in het huis van de buren op zolder een kleine hennepkwekerij aan. Zodra dit kon, in verband met de bluswerkzaamheden, heeft de politie de kwekerij ontruimd. Of er verband bestaat tussen het ontstaan van de brand en de aanwezigheid van de hennepkwekerij bij de buren moet worden onderzocht.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.