Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 6 juni 2006

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 6 JUNI 2006

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.



----------
EXTRA INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW WESTEREMDEN

Medio 2005 hebben wij in het kader van een artikel 19 procedure plannen voor de nieuwbouwlocatie Huizingerweg te Westeremden ter inzage gelegd. Hierop hebben wij uit het dorp verschillende zienswijzen ontvangen. Op basis hiervan hebben wij het plan aangepast.

Het college heeft het voorstel over de grondexploitatie aangeboden aan de gemeenteraad in de veronderstelling dat er met het aangepaste plan tegemoet gekomen was aan deze zienswijzen.

De gemeenteraad heeft, mede door het naar voren brengen van een zienswijze door een groep dorpsbewoners uit Westeremden, het voorstel over de grondexploitatie aangehouden. Dit is gedaan om nogmaals te overleggen met de bewoners van het dorp Westeremden voordat definitieve besluitvorming zal plaatsvinden.

Wij nodigen u uit voor de presentatie van het aangepaste plan op donderdag 15 juni 2006 om 20.00 uur in Ons Dorpshuis, Abt Emopad 8 te Westeremden.

Loppersum, 6 juni 2006

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester
mr. W.P. van Egmond, secretaris.


----------

VERSCHUIVING RAADSCOMMISSIEVERGADERING IN JUNI

De voor 12 juni 2006 geplande raadscommissievergadering gaat niet door. Deze vergadering is verschoven naar maandag 19 juni 2006 en vindt zoals gebruikelijk plaats in Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum. Aanvang 20.00 uur.


----------

VERKEERSMAATREGELEN BADWEG LOPPERSUM

Het bouwterrein voor het nieuw te bouwen gemeentehuis aan de Molenweg wordt bouwrijp gemaakt. In verband hiermee wordt een deel van de gemeentewerf verplaatst naar het Hollandiacomplex aan de Industrieweg in Loppersum. Het gaat hierbij in de eerste plaats om opslagbunkers. In een latere fase zullen daar ook de voertuigen worden gestationeerd. Het betreft een tijdelijke situatie tot het moment waarop een definitieve locatie voor de werf is gevonden. Met ingang van 1 juli zal de tijdelijke werf in gebruik worden genomen. Dat betekent dat het vervoer van en naar het Hollandiacomplex via de Molenweg, de Schoolstraat en een stukje van de Badweg gaat plaatsvinden. Om het vervoer te vereenvoudigen en de verkeerssituatie voor de Prinses Beatrixschool, peuterspeelzaal Prugelhörn en kinderopvang Kids2B veilig te stellen, zullen de volgende maatregelen worden genomen:
* Voor peuterspeelzaal Prugelhörn en kinderopvang Kids2B aan de Badweg wordt een speciale parkeerstrook gemaakt op de plaats waar nu het voetpad is. Auto's worden dan niet meer op de weg geparkeerd, maar op de parkeerstrook langs de weg. Dit is een permanente maatregel;
* De bocht van de Badweg naar de toegangsweg naar het Hollandiacomplex wordt verruimd zodat verkeer beter de bocht kan nemen;
* De werkzaamheden voor het aanpassen van de weg start in de week van 5 juni 2006 en zullen ongeveer 9 werkdagen in beslag nemen.


----------

STREMMING WEGEN OOSTERWIJTWERD EN LEERMENS

In verband met onderhoudswerkzaamheden zullen de volgende wegen voor het doorgaand autoverkeer gestremd zijn:
* Damsterweg en Schoolweg in Oosterwijtwerd van 12 juni t/m 16 juni. De stremming geldt alleen overdag. 's Avonds zal de weg weer toegankelijk zijn. Een omleidingsroute wordt aangegeven;
* Godlinzerweg in Leermens van 14 t/m 16 juni tijdelijk voor het doorgaand autoverkeer. Deze stremming geldt alleen overdag. 's Avonds zal de weg weer toegankelijk zijn. Een omleidingsroute wordt aangegeven.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de navolgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Sloopvergunning

* P.F.G.J. Jans voor het slopen van een veestalling op het perceel Lellensterweg 44 te Stedum, verzonden 23 mei 2006.

Bouwvergunning 1e fase

* P.F.G.J. Jans voor het vernieuwen van een landbouwschuur op het perceel Lellensterweg 44 te Stedum, verzonden 23 mei 2006.

Evenementvergunningen

* Stichting Baansport Westeremden voor het houden van grasbaanraces op 1 juli 2006 op het ijsbaanterrein De Wierde aan de Wierdeweg in Westeremden, verzonden 31 mei 2006;
* Vereniging voor Volksvermaken 't Zandt voor het houden van een Concours Hippique in 't Zandt op 30 juni en 1 juli 2006, verzonden 31 mei 2006;
* Dorpsbelangen Wirdum voor het houden van een Oldtimermiddag en een feestavond naast het dorpshuis op 17 juni 2006, verzonden 31 mei 2006;
* Toneelvereniging Janus voor het opvoeren van een toneelblijspel in de openlucht op 9 juni 2006, naast dorpshuis 't Fivelhoes in Zijldijk, verzonden 31 mei 2006.

Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen een of meer van genoemde besluiten binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikkingen aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de afdeling VTH.


----------

AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een lichte bouwvergunning ontvangen van:
* P.J. Hoogeveen voor het plaatsen van een tuinhuis op het perceel Torenstraat 12 te Huizinge;
* S. Voorbach voor het veranderen van een boerderij op het perceel Hogeweg 8 te Eenum;
* A.R. v.d. Weerdt voor het vernieuwen van een schuur op het perceel Wierdeweg 5 te Leermens.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een reguliere bouwvergunning ontvangen van:
* Onderwijsbureau Marenland voor het gedeeltelijk vergroten van de school op het perceel Kwekersweg 1 te Zeerijp;
* R. Weisfelt voor het gedeeltelijk veranderen van de zijgevel van het perceel Eekwerderpad 2 te Wirdum;
* P. Rijskamp voor het vernieuwen van de woning op het perceel Lopsterweg 17 te Stedum;
* Gemeente Loppersum voor het plaatsen van een overheaddeur op het perceel Industrieweg 4 te Loppersum;
* B.P.C. Thybaut voor het plaatsen van een sleufsilo op het perceel Fraamweg 9 te Middelstum.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een sloopvergunning ontvangen van:
* P. Melis voor het slopen van golfplaten van de schuur op het perceel Stitswerderweg 19 te Middelstum.

Burgemeester en wethouder hebben aanvragen om een kapvergunning ontvangen van:
* A.J.R.A. Sligter voor het kappen van een els op het perceel Ossengang 11 te Toornwerd;
* D. Veendorp voor het kappen van 3 essen op het perceel Badweg 26 te Loppersum.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de afdeling Backoffice/VTH in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.


----------

KLEDINGINZAMELINGSACTIE

12 juni 2006 Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp


----------

VERGADERINGEN WELSTANDSCOMMISSIE

De recentelijk ontvangen aanvragen om bouwvergunning en schetsplannen worden ter advisering aan Libau Welstands- en Monumentenzorg Groningen voorgelegd. De behandeling van deze plannen zal plaatsvinden op
* 14 juni 2006, om 13.30 uur in het kantoor van de afdeling Backoffice/VTH, Concordiaplein 4 te Middelstum.

Wanneer u bij deze openbare behandeling aanwezig wilt zijn, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer R. Zomer van de afdeling Backoffice/VTH (telnummer 0596-575206). De tijdens het bezoek van de rayonarchitect behandelde aanvragen om een bouwvergunning, waarover zij nog niet hebben geadviseerd worden behandeld in de zogenaamde kleine of grote commissie van Libau. Die vergaderingen zijn ook openbaar en worden gehouden in Groningen. Meer informatie daarover kunt u lezen op de website www.libau.nl (zie onder vergaderagenda) of opvragen bij de heer R. Zomer van de afdeling Backoffice/VTH.


----------

KOFFIEBIJEENKOMST STEUNSTEE STEDUM

Sinds enige maanden heeft Stedum een steunstee. Een steunstee is een ontmoetingsplaats voor ouderen. Het is ook bestemd voor vragen en informatie op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het is de bedoeling om daarbij extra aandacht te schenken aan een bepaald thema. Deze informatie wordt verstrekt op de maandelijkse bijeenkomst in de steunstee, ook wel koffiebijeenkomsten genoemd.

Op 8 juni kunt u de koffiemiddag van Steunstee Stedum weer bezoeken. U bent welkom vanaf 14.00 uur in het Hervormd Centrum aan de Bedumerweg in Stedum. Het thema is deze keer vakanties voor ouderen. U krijgt o.a. informatie over vakanties van de Zonnebloem. Ook ligt er informatie over andere reizen en uitstapjes.

Einde Gemeentelijke mededelingen 6 juni 2006