Wethouder Vos ontvangt 2000 handtekeningen Gratis Condooms Nu

Schorer

Op woensdag 7 juni overhandigt Ferdinand Strijthagen, directeur Schorer homo lesbisch gezond, 2000 handtekeningen aan Marijke Vos, wethouder Zorg van de gemeente Amsterdam. Deze handtekeningen zijn ingezameld onder het publiek van grote homo-evenementen in 2005 zoals de Canal Parade en Lovedance. Met hun handtekening ondersteunt het publiek de Schorercampagne 'Gratis condooms nu!'

Schorer zet zich met de campagne 'Gratis condooms nu!' in voor de gratis verstrekking van condooms op sekslocaties voor homomannen in Amsterdam. In darkrooms, sauna's, pornobioscopen en op seksfeesten moeten condooms vrij en makkelijk voorhanden zijn. Tijdens grote homo-evenementen in 2005 hebben 2000 mensen zich solidair verklaard met de eis van Schorer: 'Gratis condooms nu!'.
Samen met de eigenaren van sekslocaties werkt Schorer aan afspraken over hygiëne en veilige seks op de locaties. Het beschikbaar stellen van gratis condooms op sekslocaties kan als onderdeel van een integrale aanpak van preventie-activiteiten bijdragen aan het voorkomen van hiv- en soa-infecties. Amsterdam heeft hierin internationaal gezien een uitzonderingspositie: in vrijwel alle Europese, Amerikaanse en Australische steden met homosekslocaties worden op deze locaties condooms gratis beschikbaar gesteld. De Amsterdamse horeca-eigenaren zijn bereid om financieel bij te dragen aan het opzetten van een gratis condoomvoorziening. Schorer wil graag dat ook de centrale stad dit initiatief ondersteunt.

Wethouder Marijke Vos zal de handtekeningen in ontvangst nemen voorafgaand aan de opening van de nieuwe soa-poli van GGD Amsterdam aan het Weesperplein. Tijdstip: van 13.30 - 14.00 uur.
Locatie: Soa-poli, Weesperplein 1, Amsterdam