Gemeente Wijk bij Duurstede

Uitbreiding hondenpoepbeleid De Heul, Frankenhof en De Geer

Op 22 mei is de informatieavond gehouden over de uitbreiding van het nieuwe hondenpoepbeleid naar De Heul, Frankenhof en De Geer. Na het proefproject in De Horden is op basis van de evaluatie besloten het project voort te zetten in de 3 genoemde wijken. Uitgangspunt is dat de bewoners meebeslissen over de plaatsen waar honden niet mogen komen, mogen loslopen, of hun behoefte mogen doen. Deze plaatsen worden gemarkeerd door middel van palen met een rood bordje (hondenverbod), geel bordje (uitlaatplaats) of groen bordje (losloopveld met opruimplicht). Tijdens de uitleg door Frans van Dijk (gemeente) en Bert Koning (de Koningsstal InfraCare) over het proefproject in De Horden en het nieuwe project, bleek wel dat het onderwerp hondenpoep leeft onder de inwoners. Er werden veel vragen gesteld en stevige discussies gevoerd.

Aanlijnen
Ook werd voor eens en voor altijd het vraagstuk van het aanlijnen opgehelderd: in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat honden binnen de bebouwde kom altijd moeten zijn aangelijnd. Alleen op de aangewezen losloopveldjes geeft de gemeente toestemming om de hond los te laten. Deze plaatsen zijn vooralsnog alleen in de wijk De Horden aanwezig, maar zullen dus binnenkort ook in De Heul, Frankenhof en De Geer worden aangelegd.

Werkgroep
Op 12 juni a.s. komt de werkgroep bijeen om vast te stellen waar alle bordjes moeten worden geplaatst. Ook wordt gekeken of extra poepzakautomaten en prullenbakken worden geplaatst. Wie zich alsnog wil aanmelden voor deze werkgroep is van harte welkom en kan dat doen via de Koningsstal InfraCare, telefoon: 0343-594767 of via info@koningsstal.nl.

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 spacer Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer