Gemeente 's-Hertogenbosch

07-06-2006
Huldiging en ballonvaart hockeyploeg Den Bosch

Na het behalen van zowel het landskampioenschap als het Europees Kampioenschap door de dameshockeyploeg van Den Bosch, bereidt de stad zich voor op de huldiging.

Huldiging
Op woensdag 7 juni zal de dameshockeyploeg rond 17.45 uur ontvangen worden op het bordes van het Stadhuis. Aansluitend vindt in de hal van het Stadhuis de huldiging plaats. Burgemeester Ton Rombouts en wethouder van Sport c.a. Rodney Weterings zijn aanwezig en nodigen alle hockeyliefhebbers en geĂŻnteresseerden van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Ballonvaart
IJs en wederdienende lost op donderdag 8 juni het stadsbestuur een (cadeau)belofte in die vorig jaar door burgemeester Ton Rombouts - namens het stadsbestuur - is gedaan bij de toenmalige huldiging van de dameshockeyploeg. Het stadsbestuur heeft destijds kenbaar gemaakt dat de hockeyploeg en begeleiding als cadeau een ballonvaart over de stad mochten maken, echter tot tweemaal toe gooiden de weersomstandigheden roet in het eten. Vooralsnog lijken die omstandigheden nu goed en worden zes ballonnen gereedgemaakt om donderdag a.s. te varen. Gelet op de hoeveelheid en gevarieerdheid van de ballonen - alsmede de aanwezigheid van de gehele huidige selectie van het eerste team van de dameshockeyploeg- is het voor het publiek interessant om bij het vertrekpunt kennis te nemen van deze bijzondere vaart. De luchtballonnen zullen rond 19.00 uur gereedgemaakt worden en rond 19.45 uur opstijgen vanaf 't Geerke in Maaspoort ('s-Hertogenbosch-Noord). Deze locatie is gekozen om - rekeninghoudend met de voorspelde windrichting - een vaart over de (binnen)stad mogelijk te maken.