Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 7 juni 2006

DJTRX contracteert eerste tien producers

's werelds eerste online dancelabel van start

Hilversum - DJTRX (lees DJ tracks) sloot onlangs met de eerste tien danceproducers een downloadcontract voor haar online dancelabel. De vierentwintig tracks van deze producers worden binnenkort online verkocht via diverse downloadsites. Hiermee biedt DJTRX (www.djtrx.com) producers een laagdrempelig platform om met hun dancemusic door te breken.

De muziek van de gecontracteerde danceproducers is gevarieerd en loopt van techno tot hiphop en van dance tot drum and bass. "We zijn een platform voor jong talent en willen producers met verschillende stijlen een kans geven om door te breken. De eerste tien producers zijn nu gecontracteerd. We streven ernaar iedere twee maanden tien producers toe te voegen", vertelt oprichter Fried Broekhof enthousiast. Diverse nationale en internationale downloadsites zijn geĂŻnteresseerd om dancetracks te kopen. Broekhof vindt het nog te vroeg om al namen te noemen.

Dat DJTRX weinig lijkt op een traditionele platenmaatschappij blijkt wel uit de wijze waarop de producers 'gescout' worden. Iedereen die vindt dat hij of zij een leuke dancetrack heeft gemaakt, kan deze uploaden op de uploadsectie van het blad djbroadcast (www.djbroadcast.nl/djtrx). Sinds januari is deze samenwerking tussen het vooraanstaande magazine voor dj-producers en DJTRX operationeel.

Bezoekers van de site geven zogenoemde karmapunten aan de tracks die ze goed vinden. Per dancestijl wordt op basis van deze punten een top 10 samengesteld. Over alle stijlen wordt een top 20 bijgehouden. De top 10 overall over een periode van twee maanden wordt een downloadcontract aangeboden.

Dat DJTRX anders wil zijn dan de 'gevestigde' platenmaatschappijen blijkt verder uit de marge voor de producer. DJTRX staat maar liefst 50% van de netto marge aan de producer af. Omdat het puur over downloads gaat, worden er ook geen verpakkingskosten en reserves voor retourrechten ingehouden. De slogan van DJTRX is dus niet voor niets: "We care, so we share".


---



Ingezonden persbericht