Gemeente Breda

College stelt aangepaste beleidsregels vast omtrent nadeelcompensatie de Nieuwe Mark

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Beleidsregels nadeelcompensatie De Nieuwe Mark voor ondernemers aangepast.

De eerder vastgestelde beleidsregels van maart 2006 bleken enige onduidelijkheden te bevatten. Het beleid geeft duidelijkheid aan wanneer, met welke maatregelen en financiën en in welk gebied tegemoet kan worden gekomen aan inkomensderving van ondernemers.

De werkzaamheden van De Nieuwe Mark duren een aantal jaren. Het college is daarom van mening, dat de geleden inkomensderving niet in alle gevallen vanzelfsprekend onder de noemer ondernemersrisico moeten vallen. Als aanvulling op de bestaande procedureverordening bestuursschadevergoeding 1998, waar ondernemers zich in het algemeen op kunnen beroepen in het geval van inkomensderving, is specifiek voor de Nieuwe Mark een aantal beleidsregels opgesteld.

Wanneer beroep gedaan wordt op deze regeling, moet aangetoond worden dat de omzetdaling een gevolg is van een verkeersbesluit, genomen in verband met de aanleg van De Nieuwe Mark. Binnengekomen aanvragen worden met behulp van een toetsingskader beoordeeld op ontvankelijkheid en volledigheid. Ook is een aantal criteria opgesteld op basis waarvan het geleden nadeel en de financiële compensatie vastgesteld worden. Daartoe stelt het college een schadebeoordelingscommissie in. Deze bestaat uit een of meer leden en een of meer plaatsvervangende leden, die deskundig zijn op het gebied van taxatie en/of beheer van onroerende zaken en/of de juridische aspecten omtrent nadeelcompensatie.

Het gebied waarvoor de nadeelcompensatie geldt is nu eveneens in de beleidsregels opgenomen. Voor ondernemers buiten het aangewezen gebied blijft de algemene procedureverordening bestuursschadevergoeding 1998 van kracht.

De beleidsregels nadeelcompensatie `De Nieuwe Mark' zijn te vinden op de internetsite van de gemeente Breda: www.breda.nl (onder Actueel, Persberichten).

Breda, 7 juni 2006

Te downloaden:

* Nieuwe Mark nadeelcompensatieregelingbvr.pdf