D66

D66 kan met recht de enige écht pro-Europese partij van Nederland worden genoemd. In perioden van oorverdovende stilte rondom de belangrijke vraagstukken van de Europese Unie durft D66 stelling te nemen en het debat aan te slingeren.

Dit maakt natuurlijk niet dat het Europees beleid van D66 reeds volmaakt is en het neemt bovendien niet weg dat er ruimte voor interne discussie moet zijn. Het is hierom dat besloten is om het landelijke D66 Platform Europa op te richten. Vanuit een uitgesproken pro-Europese visie is het Platform nu officieel opgericht. Het Platform fungeert als een onafhankelijke connectie tussen de Europese delegatie van D66, de nationale vertegenwoordiging van de partij en haar achterban. Wel zijn met het oog op de gewenste effectiviteit partijvertegenwoordigers uit de Eerste Kamer, Tweede Kamer en het Europees Parlement direct betrokken bij het Platform.

De visie op Europa schept doelstellingen. Binnen het Platform zal intensief gezocht worden naar manieren om de doelstellingen te bereiken. Platform Europa dient zodoende een denktank te zijn maar ook een initiator van concrete aanbevelingen en adviezen. Het zal zich puur en alleen richten op de Europese Unie. Ook zal het actief zoeken naar mogelijkheden van samenwerking met andere Platforms teneinde de verwevenheid van Europa met nationale beleidsterreinen zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Conform Modelreglement Platform zal het Platform Europa open staan voor alle leden van de partij. Als gewenste eigenschappen van de leden wordt echter gevraagd om een degelijke kennis van (aspecten van) de Europese Unie en een sterke affiniteit met de internationale politiek en de EU in het bijzonder. Bovendien wordt gestreefd naar een zo divers mogelijke samenstelling van het Platform. Ieder die geïnteresseerd is om deel te nemen kan contact opnemen met Erik Veldman via erikveldman@d66.nl. Voor meer informatie over het Platform bent u bovendien van harte welkom om een kijkje te nemen op www.d66europa.nl.

7-6-2006 14:10