Ingezonden persbericht


Nieuwe uitbreiding voor Microsoft Visual Studio maakt ontwikkeling van databasetoepassingen gemakkelijker

Blik op de toekomstige ontwikkeling van Microsoft-ontwikkeltools

Schiphol-Rijk, 7 juni 2006 - Microsoft Visual Studio 2005 Team System wordt uitgebreid met Visual Studio Team Edition for Database Professionals, een reeks tools waarmee softwareontwikkelaars gemakkelijker en effectiever kunnen samenwerken bij het ontwikkelen van databasetoepassingen. De uitbreiding wordt eind 2006 verwacht en is de volgende mijlpaal op de weg naar de Visual Studio-versie met de codenaam 'Orcas'. Met deze nieuwe versie zal het mogelijk zijn om applicaties te bouwen die samenwerken met Microsoft SQL Server 2005, Windows Vista, het 2007 Microsoft Office System en de volgende generatie webtechnologieën.

De rol van databaseprofessionals in de applicatielevenscyclus Visual Studio Team Edition for Database Professionals vermindert de complexiteit en neemt communicatiebarrières binnen ontwikkelteams weg. "Er bestaat maar al te vaak een kloof tussen databaseteams en ontwikkelaars, met als gevolg slechte samenwerking, tekortschietend project- en codebeheer, slechte kwaliteit en hogere kosten," zegt Melinda Ballou, program director van IDC's Application Life Cycle Management service. "Door die communicatiekloof ontstaan problemen die te vermijden zijn. Gebruikers uit beide groepen hebben tools en processen nodig voor de coördinatie en het beheer over de verschillende groepen en expertises heen. Hiermee kunnen zij de efficiency vergroten en de kwaliteit van de software eerder in de levenscyclus verbeteren."

De nieuwe uitbreiding komt tegemoet aan de groeiende vraag naar geavanceerde tools voor het beheer van databaseveranderingen. Databasearchitecten, ontwikkelaars, beheerders en andere database professionals krijgen hiermee de beschikking over change-management functionaliteit om databaseveranderingen te stroomlijnen. Hierdoor vermindert ook het risico op storingen als gevolg van veranderingen van databaseschema's. Verder zorgen geïntegreerde databasetestprocessen ervoor dat al in een vroeg stadium kwaliteitstests uitgevoerd kunnen worden. Daartoe behoren het automatisch generen van betekenisvolle testgegevens en het opzetten van complexe testscenario's.

Bouwen op toekomstig Microsoft-platform
Visual Studio 'Orcas' zal individuele ontwikkelaars, team en complete TI-organisaties helpen om dynamische applicaties en oplossingen op het Microsoft-platform te bouwen. Naast ondersteuning voor Windows Vista en het 2007 Microsoft Office System zal Visual Studio 'Orcas' enkele innovatieve technologieën bevatten: met Microsoft .NET Language Integrated Query kunnen programmeurs gemakkelijker oplossingen bouwen die informatie analyseren en daarop vervolgens actie ondernemen; een webclient framework met de codenaam 'Atlas' dat ontwikkeling in Ajax-stijl vereenvoudigt; en tools voor interfaceontwerpers, codenaam 'Cider', waarmee applicaties gebouwd kunnen worden die gebaseerd zijn op Windows Presentation Foundation. Visual Sudio 'Orcas' kunnen alle ontwikkelaars, ongeacht hun niveau of expertise op het gebied van moderne technologieën applicaties ontwikkelen voor het nieuwste Microsoft platform.

Productinformatie, prijzen en beschikbaarheid
De eerste Community Technology Preview (CTP) van Visual Studio Team Edition for Database Professionals komt in de periode van Tech*Ed 2006 (van 11 tot 16 juni) beschikbaar als download op msdn.microsoft.com/vstudio/teamsystem/products/dbpro.

De definitieve versie wordt eind 2006 verwacht. Visual Studio Team Edition for Database Professionals zal beschikbaar komen voor huidige en toekomstige abonnees van Visual Studio 2005 Team Suite met MSDN Premium als onderdeel van hun abonnement. Het zal ook afzonderlijk worden verkocht, net als andere 'rolgebaseerde' producten uit de Visual Studio Team System reeks. Informatie over prijzen en licenties is te vinden op msdn.microsoft.com/vstudio/howtobuy.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.