Time : 10:33:30
Date : 07 June 2006
Sender Name: Uniq Belgium

Uniq zet haar Belgische dochter in de etalage

Turnhout - Uniq PLC, de Europese Chilled Food fabrikant van salades, sandwiches, bereide gerechten en visproducten heeft belist haar Belgische dochter in Turnhout te verkopen.

Uniq PLC, de op de London Stock Exchange genoteerde Chilled Food fabrikant heeft beslist haar Belgische dochter in Turnhout te verkopen. De afgelopen 2 weken hebben tal van geïnteresseerde partijen hun interesse laten blijken voor de Belgische marktleider in salades.

Uniq Belgium, dat deel uitmaakt van de Noord-Europese divisie van Uniq, is dan ook een zeer gezond bedrijf met een omzet van ¤ 55 miljoen en een operationele winst van ¤ 7 ,3 miljoen. Het bedrijf stelt in haar zetel in Turnhout 175 mensen te werk.

De Noord-Europese divisie wil zich de komende jaren vooral toeleggen op de Nederlandse, de Duitse en de Poolse markt waar het met merken als Johma, Nadler en Lisner belangrijke marktaandelen heeft.

Volgens Frans Rombouts (ex De Post), CEO van Uniq Noord-Europa, is de beslissing om Uniq Belgie te verkopen mede ingegeven door het feit dat de Belgische markt voor Uniq niet strategisch was ondanks de schitterende financiele resultaten. De vrijgekomen middelen zullen geinvesteerd worden in de ontwikkeling van nieuwe merkconcepten in Duitsland, Nederland en Polen waar het bedrijf nog 7 fabrieken heeft en een 2500 mensen tewerkstelt.

Verwacht wordt dat het biedingsproces einde juni afgesloten wordt.

Voor meer informatie over Uniq en/of de verkoop van Uniq Belgium contacteer
Marc Boone, Human Resources Director (tel. +32 475 43 07 37) of Frans Rombouts, CEO (tel. +32 477 96 96 96)

URL: http://www.uniqbelgium.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL