Gemeente Wunseradiel


"Gedraag jezelf tel tot elf"

Gemeente Wûnseradiel start jongerencampagne tegen overlast in Makkum

Witmarsum, 7 juni 2006

Onder de slogan "Met dit elftal wint iedereen" begint de gemeente Wûnseradiel deze week een lokale campagne om de overlast van jongeren in Makkum voorkomen. De gemeente wil met elf spelregels de jongeren wijzen op de gedragregels die in Makkum gelden. De regels gaan o.a. over agressie, alcoholgebruik, geluidsoverlast en vernielingen. Met het zichtbaar maken van de regels wil de gemeente Wûnseradiel Makkum gezellig, veilig en leefbaar houden.

Met een speciale folder wordt ingespeeld op het WK voetballen in Duitsland. Zo is folder tweetalig (Nederlands / Duits) en staan de regels in een voetbalopstelling. Voor de tweetaligheid is bewust gekozen omdat in Makkum regelmatig charterschepen met Duitse jongeren komen. Ook deze jongeren zorgden in het verleden soms voor verschillende vormen van overlast. De regels zijn mede tot stand gekomen na overleg met politie, de havenmeesters, horeca en de vereniging van Beroepschartervaart (BBZ).

A.s. donderdag zal burgemeester Th. R. Piersma de folder overhandigen aan de buurtagent en de havenmeesters. Zij zullen samen met de gemeente zorgen voor verspreiding van de flyer. Dit aanbieden zal om 16.30 uur plaatsvinden bij het havenkantoor in Makkum. Mocht u aanwezig willen zijn dan bent u van harte welkom!

In de bijlage treft u de ludiek flyer aan met de gedragsregels.

Einde persbericht

Sander de Rouwe
Voorlichter gemeente Wûnseradiel

T (0517) - 53 33 20
F (0517) - 53 20 30