Ingezonden persbericht

Mediainformatie, april 2006
www.natuurkunstdrenthe.nl

'Kunst- en natuurwandeling Verstild Water' gaat definitief door

De defintieve beslissing om door te gaan met bovengenoemd kunstproject is genomen omdat de financiële middelen inmiddels toereikend zijn om de kunstenaars aan het werk te laten. Op 31 mei wordt dan nog de positieve beslissing van Provinciale Staten van Drenthe verwacht zodat ook een goede catalogus en ander publieksmateriaal kan worden uitgegeven.

7 juni
Een en ander dus precies op tijd want de start staat gepland op woensdag 7 juni wanneer de kunstenaars uit vele windstreken in Schoonoord aankomen.
Ze worden ondergebracht bij Recreatiecentrum 't Kuierpadtien in luxueuze stacaravans en van daaruit gaat men de komende veertien dagen hard aan het werk in de bossen achter openluchtmuseum Ellert en Brammert en aan en op het Oranjekanaal. Alle projecten spelen in op het thema 'Verstild Water' dat is gekozen in aansluiting op het grootschalige project 'Oranjekanaal, kunstkanaal van Drenthe' zoals dat op initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe tot stand gaat komen.

Kunstenaars
Een kleine honderd kunstenaars uit binnen- en buitenland lieten zich door 'verstild water' inspireren en uit al deze inzendingen werden tenslottee een tiental deelnemers uitgekozen door een deskundige jury. De kunstenaars die nu in Schoonoord verwacht worden zijn: Roger Rigorth (Duitsland), Gwenaël Stamm (Frankrijk), Marco Dessardo (Italië), Brenda oaks (Engeland), Sjef Meijman (Nederland), Marc Walter (Canada), Dick Lubbersen (Nederland - Emmen), Merijn Vrij (Nederland), Mie Preckler (USA - Califonië), Matthew Chase- Daniel (USA - New Mexico).

Inhoud
Enkele smaakmakende projecten van dit jaar zullen zijn: een watertransportsysteem hoog door de bomen van het bos, 'bevroren' kringen in het Oranjekanaal, een groep glanzende water'druppels'zwevend tussen donkere hoogopgaande sparrenstammen en een imatiekanaal drijvend in het echte kanaal. De ingang naar de wandeling is ook dit jaar weer aan de Tramstraat in Schoonoord en het begin is opnieuw bij de Gletsjerkuil.Van daar ontrolt zich het boeiende samenspel tussen beeldende kunst en natuur waarbij het centrale punt het Oranjekanaal is. Vervolgens komt men dan weer terug bij de Gletsjerkuil waar een aantal zeven meter hoge natuurtotems de afsluiting vormen. De kunstenaars werken van 7 tot 21 juni aan hun projecten en kunnen bezoekers het onstaansproces volgen. Ook is er op maandag 12 juni een openbare voorlichtingsbijeenkomst bij Recreatiecentrum 't Kuierpadtien te Wezuperbrug.

Opening
De opening zal worden verricht door Henk Weggemans gedeputeerde voor kunstzaken van de provincie Drenthe op woensdag 21 juni om 16.00 uur. Na het openingsgebeuren worden de genodigden meegenomen op de wandeling. Als intermezzo verzorgt beeldend kunstenaar performer Jan Menses een act in het bos en zal er passende muziek over het Oranjekanaal klinken.

Wandeling
Vanaf 21 juni is 'Kunst- en natuurwandeling Verstild Water'dagelijks openbaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Tevens zullen er nog een aantal kunstwerken uit 2005 te zien zijn.

Het project wordt mogelijk gemaakt door bijdragen en medewerking van: Gemeente Coevorden, Staatsbosbeheer - beheerseenheid Slenerzand, Provincie Drenthe ( Beeldende Kunst en Cultuurbereik), Recreatiecentrum 't Kuierpadtien, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Waterschap Velt en Vecht, Pipelife Nederland BV, Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Ondernemers Schoonoord, Rabobank Borger-Klenckeland, Pipelife Nederland BV en Sekisui Eslon BV

Informatie:
Stichting Natuurkunst Drenthe
Adri A.C. de Fluiter
0591 362025 0f 0627065620 of defluiter@planet.nl

---- --