Juni 2006

Verdere internationale expansie van Sunweb

Na vestiging in Spanje nu ook focus op Belgische reismarkt

Sunweb Vakanties, onderdeel van GoGo Tours BV, breidt haar internationale netwerk verder uit. Nadat eerder in Spanje een vestiging operationeel werd, is Sunweb Vakanties nu ook in België actief.
Die stap werd op 8 juni bezegeld met de benoeming van Philip Timmermans, een bekende naam in de Belgische reiswereld, tot directeur van Sunweb Vakanties in België. Philip Timmermans (1970) zal starten met als doel om met Sunweb.be een prominente plaats in de Belgische reismarkt te verkrijgen. Met de overname van Marysol Vliegreizen eerder dit jaar en de uitbreidingen in Spanje en in België verstevigt Sunweb Vakanties haar positie als topspeler in de reisbranche.

Sporen verdiend
Philip Timmermans heeft zijn sporen in de reisbranche inmiddels ruimschoots verdiend. Hij was 12 jaar werkzaam voor Sunworld/Skiworld en was de afgelopen 1,5 jaar directeur autovakanties/citytrips bij Thomas Cook België. Hij studeerde toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en behaalde in 2001 een MBA aan de Vlerick School te Gent.

Specifiek aanbod per land
Het aanbod van Sunweb Vakanties in Spanje is al volledig aangepast aan de wensen van de Spaanse consument. Op www.sunweb.es vindt de consument zonvakanties vertrekkend vanuit Barcelona en Madrid. Sunweb wordt in Spanje vanuit Pineda del Mar geleid door Juan Martín del Hoyo Hernando.

Productaanbod
In België is de website www.sunweb.be al enige tijd actief met nu nog een "Nederlands" productaanbod, maar wel met vluchten vertrekkend vanaf Brussel en Eindhoven. De taak van de nieuwe directeur Timmermans is om ook in België een specifiek aanbod voor de Belgische markt te formuleren, aan te bieden en even succesvol te verkopen als in Nederland. Timmermans kan daarbij gebruikmaken van de technologie, kennis en ervaring van Sunweb die het inmiddels in Nederland en Spanje heeft opgedaan.

Over Sunweb
Sunweb Vakanties is een onderdeel van GoGo Tours BV. Sunweb Vakanties verkoopt vliegvakanties, wintersportvakanties, kampeervakanties en autovakanties direct aan de consument, zonder gebruik te maken van reisagenten. Alle reizen worden via internet (90%) en per telefoon (10%) verkocht.

Top 5
Inmiddels is GoGo Tours in de top 5 touroperators van Nederland beland met ruim 230.00 passagiers en een omzet van ca. 120 miljoen. Naast het Nederlandse kantoor worden er ook reizen vanuit Spanje en België aangeboden voor de lokale markt. In 2005 is Sunweb bekroond met de publieksprijs van de Thuiswinkelorganisatie als beste thuiswinkel in de categorie reizen.