Genmab a/s

HuMax-CD38 toont unieke eigenschap bij preklinische onderzoeken

KOPENHAGEN, Denemarken, June 8 /PRNewswire/ --

Genmab A/S (CSE: GEN) maakte vandaag bekend dat tijdens preklinische onderzoeken was aangetoond dat HuMax-CD38 de enzymatische activiteiten van de CD38 molecuul onderdrukt. HuMax-CD38 is de eerste antistof waarvan bekend is dat hij de ecto-enzymatische activiteit van CD38 blokkeert. Deze speciale eigenschap draagt bij aan de effectiviteit van HuMax-CD38 in het doden van zowel beginnende multiple myeloma als de cellen van plasmacelleukemie.

Over HuMax-CD38

HuMax-CD38 is een volledig menselijke antistof die zich richt op de CD38 molecuul welke duidelijk zichtbaar is op de oppervlakte van de multiple myeloma tumorcellen. Tijdens eerdere preklinische onderzoeken was HuMax-CD38 effectiever in het activeren van de dodingmechanismen van het immuunsysteem, ADCC (Antibody-Dependent Cellular Cytotoxicity) en CDC (Complement Dependent Cytotoxicity), dan andere menselijke CD38 antistoffen toen deze getest werden op multiple myeloma tumoren. HuMax-CD38 doodt ook effectief de tumorcellen van een patiënt met een CD38/138 positieve plasmacel leukemie die ongevoelig waren voor chemotherapie ten tijde van de analyse. Bovendien vertraagde de behandeling met HuMax-CD38 de groei van de tumor, zowel in preventieve als therapeutische omgeving bij SCID muizen in dierenmonsters.

Over Multiple Myeloma

Multiple myeloma is een kanker van plasmacellen en is verantwoordelijk voor ongeveer 1 procent van alle kankergevallen. De incidentie van multiple myeloma is 5.2 op de 100.000 mensen dat gelijk staat aan 15.270 nieuwe gevallen in de Verenigde Staten in 2004. In de VS zijn er ongeveer 11.000 aan multiple myeloma gerelateerde sterfgevallen per jaar. Er is vandaag de dag nog geen genezing mogelijk en de gemiddelde levensverwachting is ongeveer 3 jaar, gerekend vanaf het moment dat de diagnose gesteld wordt.

"Wij zijn verheugd met de unieke kwaliteiten van HuMax-CD38, die veelbelovende resultaten laat zien in de preklinische onderzoeken", zei Lisa N.Drakeman, Ph.D., CEO van Genmab.

Deze gegevens zullen op 10 juni tijdens de CD38 Ectoenzyme Family: Advances in Basic Science and Clinical Practise conferentie in Turijn, Italië, gepresenteerd worden door Dr. Paul Parren, Vice President Research en Technologie bij Genmab.

Over Genmab A/S

Genmab A/S is een biotechnologisch bedrijf dat menselijke antistoffen aanmaakt en ontwikkelt voor de behandeling van levensbedreigende en chronische ziekten. Genmab heeft talrijke producten in ontwikkeling voor de behandeling van kanker, besmettelijke ziekten, reumatoïde artritis en andere ontstekingsaandoeningen en is van plan door te gaan met het samenstellen van een brede portfolio van nieuwe therapeutische producten. Genmab heeft momenteel verschillende samenwerkingsverbanden, waaronder overeenkomsten met Roche, Amgen en Serono, waardoor zij toegang heeft tot ziektedoelen en zo innoverende menselijke antistoffen kan ontwikkelen. Dankzij een ruime alliantie heeft Genmab toegang tot de geoctrooieerde technologieën van Medarex Inc., waaronder het UltiMAb(R) platform voor het snel aanmaken en ontwikkelen van menselijke antistoffen voor vrijwel elk ziektedoel. Genmab heeft vestigingen in het Deense Kopenhagen, het Nederlandse Utrecht, en Princeton in de Amerikaanse staat New Jersey en Hertfordshire in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie over Genmab, kijk op: www.genmab.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. De woorden "geloven," "verwachten," "anticiperen," "voorhebben" en "van plan zijn" en soortgelijke uitdrukkingen geven op de toekomst gerichte verklaringen aan. Huidige resultaten of prestaties kunnen wezenlijk verschillen van toekomstige resultaten of prestaties uitgesproken of beschreven in dergelijke verklaringen. Belangrijke factoren waardoor onze huidige resultaten of prestaties wezenlijk kunnen verschillen zijn ondermeer: risico's verbonden aan het ontdekken en ontwikkelen van producten; onzekerheden met betrekking tot de uitkomst en het houden van klinische onderzoeken, inclusief onvoorziene veiligheidsproblemen; onzekerheden met betrekking tot de productie; een gebrek aan marktaanvaarding van onze producten; ons onvermogen om groei te verwezenlijken; de concurrentieomgeving in verhouding tot onze bedrijfsgebieden en -markten; ons onvermogen om personeel met de juiste kwalificaties aan te trekken en te behouden; de onuitvoerbaarheid of gebrek aan bescherming van onze octrooien en geoctrooieerde rechten; onze relatie met gelieerde eenheden; technologische veranderingen en ontwikkelingen die onze producten overbodig zouden kunnen maken; en andere factoren. Genmab is niet verplicht om op de toekomst gerichte verklaringen bij te werken na de publicatie van dit persbericht. Tenzij wettelijk verplicht, is het bedrijf evenmin verplicht om deze verklaringen te bevestigen in relatie tot de feitelijke resultaten.

Genmab(R), het Y-vormige Genmab logo(R), HuMax(R), HuMax-CD4(R), HuMax-EGFr(TM), HuMax-Inflam(TM), HuMax-CD20(TM), HuMax-TAC(TM), HuMax-HepC(TM) en HuMax-CD38(TM) zijn allemaal handelsmerken van Genmab A/S.

UltiMAb(R) is een handelsmerk van Medarex, Inc.

Website: www.genmab.com