Ingezonden persbericht


Theatergroep max. en tu delft werken samen aan een grote locatievoorstelling

SPEELIJST 2006
Theatergroep Max. speelt Paradiso, stad van de toekomst in: Delft, TU sportzaal 8 t/m 24 juni 2006 (data onder voorbehoud) 8 & 9 juni try-outs, 10 juni première (tijdens Mooi Weer Spelen) Amsterdam 6 t/m 16 juli 2006, Over het IJ Festival Den Bosch 4 t/m 13 augustus 2006, Theaterfestival Boulevard

NIEUW, BETER, ANDERS
We zijn klaar met onze gebreken en beperkingen, vanaf nu wordt alles beter. We gaan ons beter gedragen, een betere menssoort maken. We laten ons niet meer beperken door de zwaartekracht, de tijd die zomaar voorbij gaat of lastige, agressieve soortgenoten. Doen we het beter dan onze ouders? Is het mogelijk dat we langzaamaan een beter soort worden? Kunnen we door onszelf op te leggen goed te doen, ook werkelijk het beste uit onszelf en onze omgeving halen? Theatergroep Max. neemt een voorschot op de toekomst, werkt aan de nieuwe mens en laat op een vrolijke manier de effecten zien van groei en vooruitgang. Max. wil met dit project een bijzondere, ervaringsgerichte theatervoorstelling maken, die zich afspeelt in een utopische stad, waar ruimte is voor de meest uiteenlopende dromen en fantasieën.

PARADISO, STAD VAN DE TOEKOMST
In Paradiso, stad van de toekomst maakt het publiek kennis met een groep uitzonderlijke mensen, briljante denkers, krachtige vechters en unieke gevoelsspecialisten die de wereld zijn optimale vorm gaan geven. Zij bieden een groot aantal mogelijkheden aan om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Paradiso, stad van de toekomst is een plek waar je je hart kunt openen, waar je je kunt ontdoen van vooroordelen en beperkingen, waar je een nieuwe mens kunt worden en waar je je vrij voelt, geliefd, sterk en mooi.

In een grote loods worden vier utopische huizen gebouwd die rondom een plein gesitueerd worden. Ieder huis heeft een eigen kwaliteit: het huis van de liefde, het huis van de kracht, het huis van de schoonheid, het huis van de vrijheid. Er wonen zonderlingen, uitvinders en fantasten die verhalen vertellen, cursussen geven en illusies creëren.

Het publiek wandelt door de stad, gaat bij op bezoek in de utopische huizen, ontdekt speciale uitvindingen en vangt flarden van verhalen en ideeën op. Tot slot van de voorstelling zal het publiek via een speciale zintuiglijke ervaring een eigen, persoonlijke utopie maken.

THEATER EN ARCHITECTUUR

De utopische stad wordt speciaal ontworpen en gebouwd door studenten van de TU in Delft. In de huizen vinden fantasievolle, geheimzinnige, theatrale ervaringen plaats. En dat alles in een opvouwbare vorm, dus van lichte materialen bijvoorbeeld van karton en hout, zodat de voorstelling kan reizen langs festivals in binnen- en buitenland. Het uiteindelijke theaterverhaal is geschreven nadat de huizen ontworpen zijn, om voldoende ruimte te laten voor bizarre invallen en ongewone uitvindingen gedurende het ontwerpproces. Wat is er te vertellen over de ziel, de magie, de sfeer van een huis? Hoe kan je toekomst-denken koppelen aan de realiteit? En hoe kan je de kracht van de illusie combineren met werkelijke bouw? Het hele project is gericht op de mogelijkheid om van één plus één meer dan twee te maken. De verhalen en ideeën van de studenten en theatermakers worden door Moniek Merkx, initiator en regisseur van dit project, samengevoegd tot één theatrale ervaring.

DE MAKERS VAN PARADISO, STAD VAN DE TOEKOMST

Regie en tekst Moniek Merkx
Regie-assistentie Bianca van der Schoot

Spel Suzan Boogaerdt, Dorien Folkers, Yahya Gaier, René Geerlings, Susan Gritzman, Marie Groothof Schröder, Kimmy Ligtvoet, Sarah Vanhee, Art Jan de Vries Ontwerp huizen Jariaan Calis, Maarten Copper, Anne Geenen, Benjamin Groothuyse, Mariska Hamelink, Dra?en Kri?kovi?, Arthur de Mul, Jules Schoonman, Alexandra Sonnemans, Magnus Svensson, Derk Thijs, Luuk Verheul, Pascal Leboucq. Supervisie decor Sanne Danz
Kostuums Marike Kamphuis
Licht Gé Wegman
Muziek Joop van Brakel

Theatergroep Max. maakt Paradiso, stad van de toekomst in samenwerking met TU Delft, Delftsch Bouwkundig Studenten Gezelschap STYLOS, Straattheaterfestival Mooi Weer Spelen, Theater de Veste, Theaterfestival Boulevard, Over het IJ Festival, Theaterschool Amsterdam.

THEATERGROEP MAX.
Max. maakt theater voor XXS, XS, XM, XL, XXL*, voor kinderen, voor jongeren, hun vrienden en familie,voor iedereen die zich jong voelt. Max. vertelt sprookjes-, kampvuur- of nonsensverhalen en laat ploeterende, gevaarlijke, liefdevolle mensen zien. Bekende of minder bekende verhalen zijn de inspiratiebron en leiden altijd tot nieuwe theaterbelevenissen. Max. werkt hecht samen met regelmatig terugkerende freelancers. *XXS vanaf 4 jaar, XS vanaf 6 jaar, XM vanaf 8 jaar, XL vanaf 10 jaar, XXL vanaf 12 jaar. Alle voorstellingen van Max. zijn ook geschikt voor volwassenen.

MONIEK MERKX is vanaf januari 2003, de oprichting van Theatergroep Max., artistiek leider. Zij regisseerde er De vijfde kamer, Blauw of iets voor aan de muur, Love, Goud, De verschrikkelijke stiefmoedershow en Vallende meisjes. Merkx schreef en regisseerde onder meer bij Theater Artemis, Suver Nuver, Alex d'Electrique, Carrousel, Space, de mimeafdeling van Theaterschool Amsterdam en het grootste jeugdtheater in de USA, The Children's Theatre Company in Minneapolis. Verder regisseert Merkx dit seizoen Vendetta, De Godvader deel IV (bij theatergezelschap De Ploeg), het jeugdconcert Dag, Dag (bij het Productiehuis Jeugdconcerten van het Concertgebouw Amsterdam) en Gepamperd en Gepeperd (bij Toneelschuur Producties). Na Paradiso, stad van de toekomst zal Moniek Merkx in theaterseizoen 2006-2007 bij Max. werken aan Dochters van Lear - MAX.XM (naar King Lear), Micromonsters - MAX.XXS en een coproductie met Suver Nuver - MAX.XXL.

Bel of mail voor meer informatie, interviews en/of beeldmateriaal theatergroep Max. in Delft: 015-2122977 info@tgmax.nl www.tgmax.nl

---- --