RTL Group

Het geheim van de culinaire hotspot: 'Opening soon' bij RTL 4 Het is de culinaire droom van veel horecaondernemers: een restaurant opzetten dat binnen de kortste keren een doorslaand succes is. In het nieuwe RTL 4-programma Opening Soon dat vanaf donderdag 8 juni om 23.00 uur wordt uitgezonden, worden de waaghalzen die dit avontuur aangaan gevolgd door de camera.

Sexy eten, een inspirerende designinrichting, goeduitziend en superprofessioneel personeel en vanaf dag één een geweldige ambiance die het restaurant the place to be maken. Het lijkt zo simpel om een nieuwe hotspot te creëren, maar dat valt nog vies tegen. In de Verenigde Staten overleeft slechts twintig procent van de nieuwe restaurants het eerste jaar en in Canada laten jaarlijks duizenden restauranthouders zich failliet verklaren nadat ze hun culinaire droom in rook hebben zien opgaan.

In Opening Soon wordt in elke aflevering een andere Canadese ondernemer gevolgd die de uitdaging aangaat en een nieuw hip restaurant opent in Canada. De eigenaar, de chef-kok, de ontwerper, de aannemer, ze gaan allemaal aan de slag om de onderneming tot een succes te maken. Het wordt een race tegen de klok om het restaurant op tijd af te krijgen, de keukenbrigade op orde te hebben, personeel in dienst te nemen, de kaart te ontwikkelen en het moeilijkste van alles- om de grand opening op tijd te laten verlopen, zodat de nieuwste hotspot voor geopend kan worden verklaard.

De documentaireserie is in Canada één van de best bekeken series naast Jamie Olivers The Naked Chef en werd bekroond met een Gemini, het Canadese equivalent voor een Emmy.

RTL 4, Uitzenddatum: Vanaf donderdag 8 juni, wekelijks tussen 23:00 en 23:30 uur.


---

--------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, persdienst RTL Nederland via tel. 035-671 8938 of yvonne.bos@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP