Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 mei 2006

Matangi kwartet gaat naar de beurs

Vier wereldpremières van jonge Amsterdamse componisten op één avond

Donderdag 8 juni presenteert het Matangi kwartet vier wereldpremières van jonge Amsterdamse componisten in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De vier wereldpremières zijn Strange Duck van Maarten van Norden, Fiddlers van Renske Vrolijk, La Vie est Belle van Merlijn Twaalfhoven en Jinx van Jan-Bas Bollen. De componisten zullen een inleiding geven voorafgaand aan het concert. Het concert begint om 20:15 uur. Het Matangi kwartet sluit hiermee een vierdelige concertserie in de Beurs van Berlage af.

Het Matangi kwartet bestaat uit violisten Maria-Paula Majoor en Daniel Torrico Menacho, altviolist Karsten Kleijer en cellist Arno van der Vuurst en is in 1999 opgericht. Het kwartet werd onder andere beloond met de Kersjes van de Groenekan Prijs en de Kamermuziekprijs Almere. Het Matangi kwartet deelde het podium met verschillende klassieke topmusici waaronder het Schoenberg kwartet, Brodsky Quartet, St. Lawrence Quartet, Miranda van Kralingen, Tania Kross, Ivo Janssen en vele anderen. In seizoen 2005/2006 heeft het kwartet in de Nederlandse concertzalen gespeeld met Youp van 't Hek. Deze tournee heeft geresulteerd in de cd Louter Liedjes, die donderdag 27 april in het Nieuwe de la Mar Theater werd gepresenteerd.

Van het Matangi kwartet zijn twee klassieke cd's (Premiere en Scandinavia) en een single (Bats From Hell) verschenen. Deze laatste compositie, speciaal voor het kwartet geschreven door Chiel Meijering, zal ook op donderdag 8 juni deel uitmaken van het programma.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door het Thuiskopie Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Kersjes van de Groenekan fonds.

----------


Ingezonden persbericht