RTL Group



Vlak voordat de derde en laatste X-Men film, X-Men: The Last Stand, in de bioscopen draait, krijgt de RTL-kijker de kans om X2:X-Men United voor het eerst op televisie te zien. Op zondag 21 mei beleeft deze film zijn televisie-premiere bij RTL 5.

Over de hele wereld worden kinderen geboren met een genetische afwijking. Deze X-factor geeft elk van deze kinderen een eigen gave zoals kunnen vliegen, laserstralen uit hun ogen kunnen laten komen enzovoorts. Dr. Charles Xavier haalt deze kinderen bij elkaar en traint ze om hun krachten optimaal te benutten. Hij doopt de kinderen om tot X-Men. In X2: X-Men United worden de X-Men geconfronteerd met een onverwachte vijand met buitengewone krachten. Terwijl de mutanten het al zwaar hebben met een omgeving die hen niet vertrouwt maakt een aanval van deze vijand op de Amerikaanse president het hen alleen maar nog moeilijker. Iedereen keert zich tegen de X-Men. William Stryker, een militaire leider die eerder experimenten heeft uitgevoerd op mutanten, gaat voorop in deze strijd. De X-Men moeten hun krachten bundelen om deze vijand te verslaan.

Rolverdeling: Professor Charles Xavier Patrick Stewart, Wolverine- Hugh Jackman, Magneto Ian McKellen, Storm Halle Berry, Jean Grey Famke Janssen, William Stryker Brian Cox.

Uitzending: RTL 5, zondag 21 mei, tussen 20.30 en 22.55 uur.

Fotomateriaal van deze film is op te vragen via RTL Mediadocumentatie, 035-6718553.

---

---
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl

© 2006 RTL Nederland / IP