Gemeente Roermond

Informatieavond natuurlijk tuinieren in stadhuis

De gemeente Roermond nodigt alle Roermondse tuinliefhebbers uit voor een informatie-avond over natuurlijk tuinieren. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 juni a.s. in de Tuinzaal van het stadhuis en begint om 19.30 uur. De voorlichting wordt verzorgd door het Samenwerkingsverband Milieuvoorlichting Limburg. De informatieavond maakt deel uit van een reeks van activiteiten die er toe moeten leiden dat de Roermondse burgers meer aandacht krijgen voor het groen in de stad.

Onderwerpen bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst wordt voorlichting gegeven over de inrichting van de tuin en de keuze van de planten in relatie tot temperatuur, vochtigheid en zon. Verder gaat de voorlichter in op natuurlijke onkruid- en insectenbestrijding. De gemeente ziet het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van particulieren, instellingen, bedrijven en gemeente om het groen in het straatbeeld te vergroten.

Tuinen-wedstrijd

Naast deze informatieavond organiseert de gemeente dit jaar voor de tweede keer de Tuinen-wedstrijd. Ook de actie wintervogels tellen in uw tuin past binnen deze reeks van activiteiten. Daarnaast is de gemeente Roermond één van de 60 deelnemende gemeenten aan de Dag van het Park op zondag 28 mei 2006. Tijdens deze dag worden in de deelnemende parken tal van activiteiten aangeboden voor jong en oud (zie ook www.roermond.nl).

Opgeven informatieavond

Belangstellenden kunnen zich voor de informatieavond tot 6 juni a.s. opgeven:


- aanmelden via e-mail: stuur een e-mail naar natuur@roermond.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer en het aantal personen.


- aanmelden via de telefoon: bel het volgende nummer: (0475) 359 342 (bereikbaar: maandag tot en met donderdag)

Publicatiedatum: 29.05.2006 Bijgewerkt: 29.05.2006