Het eerste Nationale Wondbed Preparatie congres

Smith & nephew

Persbericht

Het eerste Nationale Wondbed Preparatie congres.

Op 8 juni zal in congrescentrum Orpheus te Apeldoorn het eerste Nationaal Wondbed Preparatie Congres in Nederland plaatsvinden. Dit congres behandelt de nieuwe inzichten ten aanzien van wondbehandeling. Door een toenemende vergrijzing zal de incidentie van chronische wonden toenemen. Door nieuwe behandelingsinzichten en mogelijkheden is een juiste afstemming van wondexperts gewenst.
Wondbed preparatie is een veelomvattende benadering van wondmanagement die gericht is op het optimaliseren van het wondbed met als doel het bevorderen van normale endogene genezingsprocessen. Het is gebaseerd op begrip van onderliggende moleculaire processen van de wond en de continu optredende veranderingen van cellulaire mechanismen. Het TIME model is daarbij een praktische leidraad voor de wondbehandeling dat klinische observatie en ingrijpen in pathosfysiologie van de wond in verschillende stadia ondersteunt. Specialisten en verpleegkundigen zullen in twee gescheiden programma's discussiëren over de meest recentelijk wetenschappelijke achtergronden en de behandeling van chronische wonden.
Wondbed preparatie en het TIME concept werden in 2002 geïntroduceerd en nadien op alle internationale congressen besproken. Nu dus ook in Nederland met o.a. medewerking van Prof. Vanscheidt (Duitsland) en Prof. Schultz (USA), beiden werkzaam in de internationale Wound Bed Preparation Advisory Board. Smith & Nephew ondersteunt als hoofdsponsor de implementatie van het wondbed preparatie concept en TIME model internationaal en nationaal. Voor meer informatie kunt u terecht op www.smithnephew.nl.