Persuitnodiging wereldpremière Bar'puru

Multiculturele tv nederland

Persuitnodiging
Wereldpremière Bar'puru

Donderdag 8 juni 2006 - Aanvang 17.30 uur
Tropentheater Kleine Zaal - Amsterdam

31 mei 2006, Amsterdam

Geachte relatie,

Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) nodigt u met veel genoegen uit voor de première tijdens de 17e editie van het Beeld voor Beeld Festival van:

Bar'puru
'Schreeuw het uit!'
Regie: Frank Zichem, 50 min.

In Bar'puru registreert Frank Zichem de geestelijke nood van burgers en vluchtelingen, maar ook van Brunswijks Jungle Commando's en de militairen. De Binnenlandse Oorlog, de strijd tussen Ronnie Brunswijk en zijn vroegere baas, legerleider Desi Bouterse, duurde van 1986 tot 1992. Honderden burgers en strijders kwamen om; duizenden binnenlandbewoners sloegen op de vlucht. In de afgelopen 20 jaar lukte het de meesten om hun leven weer enigszins op te bouwen. De wonden zijn echter nog steeds niet volledig geheeld.

Bijzonder aangrijpend is het verhaal van Tine Kastiels, één van de overlevenden. Zij vertelt hoe haar zoontje in haar armen werd doodgeschoten. Hij was het eerste burgerslachtoffertje dat viel in Moiwana, een dorpje in Oost-Suriname, dat onverhoeds werd overvallen door het militair commando van het Nationale Leger. In Moiwana werden ongeveer 40 dorpelingen, meest vrouwen en kinderen, neergeschoten en hun huizen in brand gestoken. Frank Zichem legt met deze documentaire emoties bloot van slachtoffers en daders van een van de meest aangrijpende periodes uit de Surinaamse geschiedenis. Moiwana is niet meer het plaatsje, maar de getraumatiseerde overlevenden.

Wij hopen u te mogen ontvangen op donderdag 8 juni!

Met vriendelijke groet,

Jessica Dikmoet & Seref Acer
Eindredacteuren Mtnl

Deze uitnodiging is geldig voor 1 persoon. In verband met de te verwachten belangstelling verzoeken wij u vriendelijk uw vrijkaarten spoedig te reserveren. Dit is nog mogelijk tot en met zaterdag 3 juni. U dient telefonisch te reserveren bij het Tropentheater. Vermeld s.v.p. bij het reserveren, dat u in het bezit bent van deze uitnodiging. Bij het afhalen van de kaarten dient de uitnodiging te worden ingeleverd. De kaarten kunnen tot 17.00 uur opgehaald worden bij de kassa. Daarna vervalt de reservering. Reserveren kan op: 020- 568 85 00, maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur, zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur. Adres Tropentheater: Linnaeusstraat 2, Amsterdam.