Gemeente Delft

Leuke activiteiten tijden opening Passantenhaven

Op donderdag 8 juni a.s. wordt de Passantenhaven (92m steiger) officieel geopend. De Zuid-Kolk waar Johannes Vermeer zijn 'Gezicht op Delft' schilderde, is binnenkort een trekpleister voor de recreatievaart. De nieuwe passantenhaven biedt de pleziervaart een verblijfsplaats op honderd meter van het historische centrum van Delft.

Tussen 15.00 en 18.00 uur zijn er diverse activiteiten voor publiek op en rond de kade bij de beeldpanelen van het kunstwerk van Thomas Elshuis aan de Hooikade. Vanaf 15.00 uur is er voor de kinderen een gratis ijsje van de goochelende ijscoman en kunnen ze Piraat Brul, Piraat Lowietje en Piraat Sleutelhanger ontmoeten op het pirateneiland. Wie weet kraak jij de schatkist wel of win je de vlaggenrace! Wie wil weten hoe de roeisport werkt, kan het roeien eens proberen op één van de roeimachines van DDS. En even na vieren start de roeiwedstrijd tussen Laga en Poteus-Eretes. Wie er zal winnen, daarvoor moet je komen kijken.

Met deze opening zorgen de provincie Zuid-Holland, Stichting Recreatie Toervaart Nederland en de Gemeente Delft ervoor dat er een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. De passantenhaven in Delft is gerealiseerd.

De provincie Zuid-Holland wil de verbetering van de (toeristische) voorzieningen die met kust, cultuur en water te maken hebben, de komende jaren ondersteunen. Het aanleggen van de nieuwe steiger in de Zuid-Kolk sluit dan ook aan bij de Agenda Vrije Tijd 2006-2010, die invulling geeft aan het toeristisch beleid voor de komende jaren.
*********


Gemeente Delft