Gemeente Bedum



02 juni 2006
INFORMATIEBIJEENKOMST OVER WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

De gemeente Bedum organiseert op donderdag 8 juni aanstaande een informatiebijeenkomst over de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De bijeenkomst is met name bedoeld om een Wmo-adviesraad voor de gemeente Bedum van de grond te krijgen. Die raad wordt ingesteld voor organisaties en instellingen in de gemeente die te maken krijgen met de wet. Te denken valt aan organisaties voor patiënten- en cliëntenbelangen. De bijeenkomst wordt gehouden in De Schakel aan de Vlijt in Bedum. De avond begint om 19.30 uur.

De Wmo gaat per 1 januari 2007 in. Als gevolg hiervan komen meer taken richting de gemeente. Bedum wil een raad instellen die het gemeentebestuur gaat adviseren over het gemeentelijk beleid dat uit de wet voortvloeit. In die raad worden maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd. De bijeenkomst op 8 juni is met name bestemd voor (vertegenwoordigers van) instellingen en organisaties die direct of indirect met de Wmo te maken krijgen. Een aantal hiervan is inmiddels al door de gemeente uitgenodigd zitting te nemen in de adviesraad. De gemeente hoopt tijdens de bijeenkomst meer organisaties en instellingen te kunnen benaderen die in de adviesraad zitting willen nemen.

De gemeente is, in nauwe samenwerking met de Stichting Welzijn Bedum, bezig beleid te formuleren. Hierbij wil de gemeente nadrukkelijk de mening van maatschappelijke organisaties betrekken. Vandaar dat besloten tot de instelling van een adviesraad. De raad zal ook na 1 januari 2007, de datum waarop de Wmo wordt ingevoerd, in functie blijven.

De bijeenkomst op donderdag 8 juni wordt voorgezeten door wethouder Egbert Zwart, portefeuillehouder Wmo, van Bedum.