RTL Group


'Thirtysomething' bij RTL 4 over dertigers en het maken van de juiste keuzes
Je bent in de dertig en de hele wereld ligt voor je open. Maar juist daarom is het maken van de juiste keuzes niet makkelijk. Je wilt kinderen maar niet je baan opzeggen, je wilt niet te veel verantwoordelijkheden maar wel een goed salaris, je wilt vrij zijn maar toch ook een leuke relatie. In Thirtysomething, vanaf maandag 12 juni bij RTL 4, worstelen de hoofdpersonen uit deze serie met dit soort vragen. Ze weten genoeg van het leven om er in de war van te raken en te weinig om hun leven stabiel te krijgen.

Michael Steadman (Ken Olin) is getrouwd met Hope (Mel Harris) en vader van de negen maanden oude Jane. Samen met zijn vriend Elliot Weston heeft hij een reclamebureau. Michael wil een goede vader, echtgenoot en vriend zijn en die goede intenties worden hem af en toe teveel. Hope is een carrierevrouw die haar baan heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze durft niet toe te geven dat ze het leven als moeder heerlijk vindt en ze al haar ambities aan de wilgen heeft gehangen. Elliot Weston (Timothy Busfield) is al jaren bevriend met Michael. Vooral Elliots humor sleepten de vrienden door moeilijke momenten heen. Tegenwoordig vindt Elliot het leven niet meer zo grappig nu zijn huwelijk onder druk staat. Nancy (Patricia Wettig) is de vrouw van Elliot. Toen zij elkaar ontmoetten waren beiden in de veronderstelling dat hun leven altijd makkelijk en simpel zou blijven. Nu zij twee kinderen hebben die inmiddels naar school gaan, begint Nancy zich te realiseren wat ze de afgelopen jaren heeft laten liggen. Gary (Peter Horton) is al van jongs af aan een goede vriend van Michael en het soort leraar waar alle jonge meisjes bij in de klas willen. Hij probeert de strenge, oprechte en gedisciplineerde leraar te zijn maar merkt dat hij bij de dames meer succes heeft met zijn minder volwassen gedrag. Ellyn is de beste vriendin van Hope alleen hun vriendschap is niet meer wat het is geweest nu hun levens er zo verschillend uitzien. En dan is er tot slot nog Melissa (Melanie Mayron), het nichtje van Michael. Een fotografe die niet verder komt dan bruiloften. Melissa is single, na een niet al te beste relatie met Gary, en wil niets liever dan een man, kinderen, een geweldige baan en de eeuwige jeugd.

Dat het leven niet altijd even makkelijk is voor deze hoofdpersonen maar dat ze het vooral zichzelf moeilijk maken is vanaf maandag 12 juni te zien bij RTL 4.

Uitzending: vanaf maandag 12 juni, elke werkdag tussen 14.10 en 15.00 uur bij RTL4.


---

---------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl .

© 2006 RTL Nederland / IP