Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Utrecht, 6 juni 2006

Studenten bedenken prikkelende schuldpreventie-campagne voor jongeren

Overhandiging campagne aan Utrechtse wethouder Jeugd donderdag 8 juni a.s.

Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben een opvallende campagne ontwikkeld om jongeren uit de schulden te houden. Zij ontwikkelden de campagne in opdracht van de Kredietbank van de gemeente Utrecht (KBU) en de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). In een spetterende presentatie op donderdag 8 juni a.s. overhandigen de studenten de campagne aan de Utrechtse wethouder Jeugd, Rinda den Besten. De campagne wordt binnenkort op scholen en in de stad Utrecht gelanceerd.

De studenten bedachten de campagne naar aanleiding van een prijsvraag van de KBU. De opdracht was het ontwikkelen van een concreet project voor jongeren over schuldpreventie. Zeven studenten wonnen de prijsvraag met prikkelende posters en ansichtkaarten en een website met informatie voor jongeren. Slagzinnen als "Laat je niet financieel naaien" moeten de jongeren uitdagen de site www.rekenjerijk.com op te gaan. Hierop staat informatie over het voorkomen van schulden, speciaal gericht op jongeren.

Jongeren en schulden
Het percentage jongeren dat schulden heeft, neemt de laatste jaren enorm toe en de KBU wil deze ontwikkeling een halt toeroepen. Via allerlei projecten zoekt de KBU aansluiting bij de belevingswereld van jongeren in relatie tot het schuldprobleem. De opleiding SJD en de KBU slaan met de prijsvraag ook direct een brug tussen onderwijs en praktijk.

Programma
12.30 uur Een korte inleiding over de studenten, KBU en de prijsvraag 12.40 uur Uitleg van de campagne
12.50 uur Overhandiging aan de Utrechtse wethouder Jeugd, Rinda den Besten 13.00 uur Tijd voor vragen en/of opmerkingen vanuit het publiek

Uitnodiging
U bent van harte welkom om deze overhandiging bij te wonen. De overhandiging vindt plaats op donderdag 8 juni 2006 om 12.30 uur op de Hogeschool Utrecht, Faculteit Maatschappij en Recht, hoorcollegezaal 0.142, Heidelberglaan 7 op de Uithof in Utrecht.

Voor informatie over de campagne:
Eelco Koot, docent Sociaal Juridische Dienstverlening, Hogeschool Utrecht / 030-2529748 Daniel Burgers, woordvoerder studenten / 06-41690650 Sylvia Borgman, communicatiebureau gemeente Utrecht, telefoon 030 286 1055, e-mail: s.borgman@utrecht.nl

---- --