deBuren breidt uit: persconferentie en tentoonstelling

Vlaams nederlands huis

In juni 2004 openden Nederland en Vlaanderen een cultureel instituut, een centrum voor debat en reflectie. In Brussel, de hoofdstad van Vlaanderen en Europa, heeft het Vlaams-Nederlands huis deBuren de opdracht om cultuur van de Lage Landen te presenteren en te documenteren en een platform te bieden voor het debat over cultuur, samenleving en politiek in Nederland, Vlaanderen en Europa. Inmiddels staat deBuren op de kaart. Een constante stroom evenementen vindt steeds makkelijker zijn weg naar de mensen en de media.

Om door te groeien en de sprong te kunnen maken van een bilateraal initiatief naar een toonaangevend, intercultureel instituut, zullen met steun van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux de installaties worden uitgebreid, waarbij het nieuwe deel zal worden geïntegreerd met het negentiende-eeuwse pand dat reeds in gebruik is.

De nieuwbouwplannen voor het Vlaams-Nederlands Huis worden toegelicht tijdens een PERSCONFERENTIE op 8 juni 2006 om 11:00 bij deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.

In aanwezigheid van:

- Bert ANCIAUX
Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brusselse aangelegenheden


- Arnaud HENDRICKX en Thierry BERLEMONT
Architecten

Om 11.30 uur is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken waarna in de Maerlant zaal een lunch wordt aangeboden.

Het jonge en idealistische architectenbureau RAUW tekent voor het eigenzinnige ontwerp. Tegelijk fragiel en massief, met een eigen gezicht en toch in harmonie met de omgeving, zal de nieuwbouw van deBuren het sluitstuk zijn van de herinrichting van de Leopoldstraat.

Er komen extra vergaderzalen, informatie en tentoonstellingsruimtes, een nieuwe leeszaal en een state of the art auditorium, geschikt voor meertalige conferenties. Dankzij een 'stil café' kan deBuren bovendien een geliefde ontmoetingsplaats worden in de benedenstad, een ankerplaats voor cultuurminnend Brussel.

Met de tentoonstelling deBuren breidt uit / RAUW architecten willen wij natuurlijk de aandacht op onszelf vestigen maar bovenal hopen wij tegemoet te komen aan de wensen van allen die belangstelling koesteren voor deBuren en nieuwsgierig zijn naar onze plannen. Een tentoonstelling voor allen die met ons aan de toekomst van deBuren willen bouwen.

Praktische informatie tentoonstelling
vrijdag 9 juni t/m zaterdag 22 juli
geopend dinsdag t/m zaterdag van 11:00 - 18:00, toegang gratis tel 02 212 1930 / info@deburen.eu / www.deburen.eu

MEER INFORMATIE VOOR DE PERS EN AANMELDING PERSCONFERENTIE Sander Muilerman, communicatie deBuren: +32 (0)2 212 1930 of sander@deburen.eu