Provincie Noord-Holland

7-6-2006

Onderwerp

Werkbezoek statencommissie ROV aan Velsen en Den Helder

Rienk v.d. Veen

De statencommissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting bezoekt donderdag 8 juni 2006 Velsen en Den Helder. De statenleden worden dan geïnformeerd over de voortgang van projecten op het gebied van de stedelijke vernieuwing in deze gemeenten. Gedeputeerde Staten hebben voor deze projecten bijna tien miljoen euro beschikbaar gesteld maar Provinciale Staten nemen hierover op 3 juli een definitief besluit.

In Velsen staat het Centrumplan IJmuiden centraal. Wethouder mevrouw A.M. Korf van ruimtelijke ordening en projecten ontvangt de statenleden in het projectbureau op het Marktplein in IJmuiden, waarna de projectleider met een presentatie het gezelschap op de hoogte stelt van alle ins en outs en de voortgang van het project. Vanaf het dak van het nabijgelegen KPN-gebouw neemt het gezelschap het gehele plangebied vervolgens in ogenschouw. In het projectbureau wordt het programma afgesloten waarna de deputatie koers zet naar Den Helder.

Burgemeester Geke Faber van Den Helder ontvangt de commissie in het projectbureau Nieuw Den Helder in de Marsdiepstraat. Presentaties door de projectleiders van Nieuw Den Helder en Stadshart maken duidelijk hoe het verloop van deze projecten in de lijn ligt van het provinciaal beleid en op welke wijze in de uitvoering met de provincie wordt samengewerkt. Te voet bekijkt het gezelschap in Nieuw Den Helder de vorderingen van drie stedelijke vernieuwingsprojecten. Een bus zorgt voor vervoer naar de oude stad, waar de statenleden via een wandeling door het Stadshart zicht krijgen op nog eens drie vernieuwingsprojecten.

In café-restaurant Waterworld praat de commissie verder met de Helderse vertegenwoordigers. Wethouder stedelijke vernieuwing Bernhard Fritzsche sluit het programma rond 15.00 uur af.