International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam / Holland Festival

PERSBERICHT 7 juni 2006

Acteur Silvio Orlando aanwezig bij opening 'Rotterdam, Holland'

Silvio Orlando, hoofdrolspeler in IL CAIMANO van Nanni Moretti, is donderdagavond 8 juni als speciale gast aanwezig bij de opening van 'Rotterdam, Holland'. De Nederlandse première van IL CAIMANO opent het filmprogramma dat het International Film Festival Rotterdam en het Holland Festival van 8 tot en met 11 juni presenteren in de Westergasfabriek in Amsterdam. IL CAIMANO wordt vanaf 27 juli in Nederland uitgebracht door A-Film Distribution.

Silvio Orlando (1957, Napels) is in IL CAIMANO te zien als het centrale personage Bruno Bonomo, producent van B-films. Hij is volledig blut en heeft al jaren geen film meer gemaakt. Bovendien dreigt zijn huwelijk op de klippen te lopen. Op een festival waar zijn werk wordt vertoond, komt een jonge vrouw op hem af met haar script, getiteld IL CAIMANO, een zeer kritische, eigenlijk ronduit negatieve, blik op het leven en werk van president Silvio Berlusconi. De televisiezender RAI weigert pertinent om de film te financieren en acteurs staan niet te springen om het Italiaanse politieke zwaargewicht te spelen. Langzamerhand komt Bruno tot de ontdekking dat dit project, waar iedereen voor vlucht, voor hem wellicht de weg omhoog kan zijn. En dat hij zo het Italiaanse volk, en zijn vrouw, kan geven waar zij op hebben gewacht.

Nanni Moretti's IL CAIMANO was geselecteerd voor de competitie van het afgelopen filmfestival van Cannes. Moretti (1953, Brunico, Italië) was met zijn speelfilmdebuut, IO SONO UN AUTARCHICO (1976), al direct succesvol in Italië. Hierna volgden een aantal korte en acht speelfilms, waaronder CARO DIARIO en LA STANZA DEL FIGLIO. Moretti speelt in vrijwel al zijn films zelf mee en acteert ook in films van anderen. Silvio Orlando speelt behalve in IL CAIMANO ook in LA STANZA DEL FIGLIO.

(einde persbericht)

Noten aan de redactie:

Persinformatie IL CAIMANO / Interviews Silvio Orlando: A-Film Distribution, Joris van Hees, joris@a-film.nl, 020-3445163

Persinformatie/beeldmateriaal/interviews 'Rotterdam, Holland': IFFR Press Office, Bert-Jan Zoet, tel +31.10.8909090 of press@filmfestivalrotterdam.com, www.filmfestivalrotterdam.com

Persinformatie Holland Festival: Laila Frank, tel 020-7882120, laila@hollandfestival.nl, www.hollandfestival.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Film Festival Rotterdam
Press Office:
Bert-Jan Zoet, Press Officer

P.O. Box 21696
3001 AR ROTTERDAM
The Netherlands
tel + 31 10 890 90 90
fax + 31 10 890 90 91
email press@filmfestivalrotterdam.com
http://www.filmfestivalrotterdam.com

Rotterdam, Holland: 8 ­ 11 June 2006
36th International Film Festival Rotterdam: 24 January - 4 February 2007